Σοκ στην Ιταλία: Μαφιόζικη εκτέλεση με νεκρό τρίχρονο αγοράκι

default image

Σοκ σε πόλεμο συμμοριών στην Καλαβρία της Ιταλίας - Θύμα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και ένα τρίχρονο αγόρι

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 3χρονο αγοράκι, βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε αυτοκίνητο. Το όχημα εντοπίστηκε καμένο σε απομονωμένη περιοχή της Καλαβρίας, στη Νότια Ιταλία. Οι αρχές συνδέουν το περιστατικό με τη μαφία και το εμπόριο ναρκωτικών.

Νεκροί βρέθηκαν ο 52χρονος Τζουζέπε Γιανιτσέλι, ο τριών ετών εγγονός του Νικόλα Καμπολόνγκο, και η 27χρονη Μαροκινή σύντροφός του. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Τζουζέπε Γιανιτσέλι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση ουσιών.

Στην οροφή του απανθρακωμένου οχήματος εντοπίστηκε ένα κέρμα των 50 cent που συμβόλιζε το χρέος που δεν είχε ξεπληρώσει ο Γιανιτσέλι στην αντίπαλη συμμορία. Άγνωστο αν η υπόθεση σχετίζεται με την Ndrangheta, μια από τις πιο ισχυρές και οργανωμένες μαφίες της χώρας. Πρόκειται για μια συμμορία που εισάγει περίπου το 80% της κοκαΐνης που περνάει στην Ευρώπη.

“Πώς μπόρεσαν να σκοτώσουν έναν μικρό αγόρι; Αυτό ξεπερνά κάθε όριο”, ανέφερε ο εισαγγελέας Φράνκο Τζιακομαντόνιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια δολοφονία “χωρίς προηγούμενο”. “Είναι φρικτό, πιστεύω ότι είναι η πιο αποτροπιαστική δολοφονία που έχω συναντήσει στη διάρκεια των πολλών χρόνων που εργάζομαι”, πρόσθεσε.

Ο 52χρονος είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην οικία του, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του.

Η σύζυγός του, Μαρία Ροζάριο Νουσέρα βρίσκεται στη φυλακή, επίσης για διακίνηση ναρκωτικών. Στο μεταξύ ο άνδρας είχε συνάψει σχέση με τη νεαρή Μαροκινή που δολοφονήθηκε.

Η μητέρα του Νικόλα, η Αντόνια, 24 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το μικρό αγόρι έχει περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή μαζί με τη μητέρα του, προτού η κηδεμονία δοθεί στον παππού του.

Η άλλη κόρη του Γιανιτσέλι έχει καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για τον ίδιο λόγο. Η τοπική διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας έχει ξεκινήσει έρευνα για την τριπλή δολοφονία.

(Με πληροφορίες από: Dailymail, ilfattoquotidiano.it)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα