Σοκ στην Τουρκία: Μανιακός σκότωσε την μπαλαρίνα Ceren Ozdemir μπροστά στο σπίτι της

Σοκ στην Τουρκία: Μανιακός σκότωσε την μπαλαρίνα Ceren Ozdemir μπροστά στο σπίτι της
H Ceren Ozdemir YouTube

Ο δράστης του εγκλήματος είχε συλληφθεί το 2005 για δολοφονία μικρού παιδιού. Η κυνική ομολογία του για τη Ceren Ozdemir, κάνει τον γύρο της Τουρκίας τις τελευταίες ώρες.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Τουρκίας η είδηση του θανάτου της νεαρής χορεύτριας κλασικού μπαλέτου Ceren Ozdemir, η οποία μαχαιρώθηκε μπροστά στο σπίτι της στην πόλη Ordu στη Μαύρη Θάλασσα.

Δολοφόνος φαίνεται πως είναι ένας άνδρας ονόματι Ozgur Arduc, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τη φυλακή και προσφάτως αποφυλακίστηκε βάσει μιας νέας νομοθετικής μεταρρύθμισης.

H 20χρονη μαχαιρώθηκε καθώς έφτανε στο σπίτι της μετά από προπόνηση και εντοπίστηκε από τον αδερφό της, ενώ εξέπνευσε στο νοσοκομείο, λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μέσα από τα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

“Η αδερφή μου με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να της πάω το κλειδί στην πόρτα της εισόδου. Κατέβηκα και τη βρήκα μέσα στο αίμα”, κατέθεσε ο αδερφός της σύμφωνα με το τουρκικό tv100.com.

Ο δράστης Ozgur Arduc ομολόγησε το έγκλημα μετά τη σύλληψή του. Η κατάθεσή του κάνει τον γύρο της γειτονικής μας χώρας. “Έκλεψα το μαχαίρι από ένα μαγαζί με είδη κηνυγιού. Ήθελα να σκοτώσω κάποιον. Σχεδίαζα το έγκλημα στο μυαλό μου όσο ήμουν στη φυλακή”.

Ο δολοφόνος τραυμάτισε μάλιστα ελαφρά με το ίδιο μαχαίρι, δύο αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του.

Το 2005 είχε συλληφθεί για δολοφονία παιδιού στην ίδια πόλη και φυλακίστηκε με ποινή κάθειρξης 20 ετών. Το 2017 βγήκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα υψίστης ασφαλείας όπου ήταν έγκλειστος και μεταφέρθηκε σε αγροτική φυλακή.

Το 2018 απέδρασε και συνελήφθη για κλοπή. Φυλακίστηκε ξανά μέχρι να αποφυλακιστεί τελικά την 1η Δεκέμβρη με περιοριστικούς όρους, κάνοντας χρήση μια νομοθετικής μεταρρύθμισης του 2017. Οι Αρχές της Τουρκίας χαρακτηρίζουν τον 45χρονο ως “ψυχικά διαταραγμένο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα