Σολτς: Οι σταθερές συντάξεις θα αποτρέψουν έναν Γερμανό Ντόναλντ Τραμπ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς AP

Οι Σοσιαλδημοκράτες πιέζουν για εγγυημένο ύψους στις συντάξεις έως το 2040 δήλωσε σε συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Με αυτό το μέτρο ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση θα αναχαιτίσει την αύξουσα υποστήριξη στα λαϊκιστικά κόμματα.

Ο Γερμανός  υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, προειδοποίησε πως θα αναγάγει το ζήτημα του ύψους των συντάξεων σε κεντρικό θέμα στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2021, εκτός εάν οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ συμφωνήσουν για τα εγγυημένα επίπεδα συντάξεων μέχρι το 2040.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Bild am Sonntag", ο Σολτς δηλώνει πως η εγγύηση σταθερών συντάξεων αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα του κόμματός του, το οποίο έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό τους μετά τις εκλογές του 2017.

Η κυβερνητική συμμαχία έχει συμφωνήσει να διατηρήσει σταθερό το ύψος των συντάξεων έως το 2025, όμως ο Σολτς δηλώνει στην συνέντευξή του πως το κόμμα του ασκεί πιέσεις ώστε οι εγγυήσεις αυτές να διατηρηθούν και για την δεκαετία του ’30.

ADVERTISING

Με αυτό το μέτρο, υπογραμμίζει ο υπουργός, η Γερμανία θα αναχαιτίσει την αύξουσα υποστήριξη στα λαϊκιστικά κόμματα.

«Η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιακή επανάσταση δημιουργούν πλούτο, αλλά επίσης μεταβάλλουν τον κόσμο μας με ραγδαίους ρυθμούς. Οι πολίτες μας αναμένουν, αναλόγως, από εμάς να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους εξασφαλίσουμε ότι θα ζουν καλά», προσθέτει ο Σολτς στη συνέντευξή του.

«Οι σταθερές συντάξεις θα αποτρέψουν έναν Γερμανό Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε, κάνοντας αναφορά στο ρεύμα κατά του πολιτικού κατεστημένου που έφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στην εξουσία.

Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες αρνηθούν να διατηρηθούν σταθερές οι συντάξεις έως το 2040, το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο μίας μεγάλης πολιτικής μάχης, προειδοποίησε ο Σολτζ. «Τότε θα αποφασίσουν με τις ψήφους τους οι πολίτες», πρόσθεσε.

Νέα δημοσκόπηση που παρουσιάζεται στην Bild am Sonntag εμφανίζει τους Χριστιανοδημοκράτες να έχουν απωλέσει μία ποσοστιαία μονάδα και να βρίσκονται στο 30%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν σταθεροί στο 17%. Όπερ σημαίνει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η παρούσα κυβερνητική συμμαχία δεν θα είχε επαρκή ποσοστά για να κυβερνήσει.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρουσιάζεται να κερδίζει μία μονάδα και να φθάνει το 15%, ενώ οι νεοφιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν επίσης μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Όλαφ Σολτς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία σε Τουρκία: Μπείτε στο ΔΝΤ

Όλαφ Σολτς: Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της

Σολτς: Όχι στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω του ESM

SHARE:

24Media Network