Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την επίθεση των ανταρτών αλ Σεμπάμπ εναντίον του υπουργείου Παιδείας

Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την επίθεση των ανταρτών αλ Σεμπάμπ εναντίον του υπουργείου Παιδείας

Νεκροί οι δράστες που εξαπέλυσαν την επίθεση στο υπουργείο Παιδείας στη Σομαλία, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας. Δεκάδες οι τραυματίες

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ εναντίον του υπουργείου Παιδείας στο Μογκαντίσου.

«Τα ασθενοφόρα έχουν μεταφέρει τουλάχιστον 15 πτώματα και 20 τραυματίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμπντουλκαντίρ Αμπντιράχμαν Άνταν, επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός της αστυνομίας έκανε λόγο για εννέα νεκρούς, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός, και περίπου 12 τραυματίες, εκ των οποίων ένας υψηλόβαθμός αξιωματούχος του υπουργείου.

«Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά έπεσε στην πύλη του κτιρίου και στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στο εσωτερικό του υπουργείου», εξήγησε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Μοχάμεντ Ντάχιρ.

Ένας άλλος αστυνομικός, ο Άχμεντ Ουέλι Μάλιμ, δήλωσε ότι από το απόγευμα και μετά το κτίριο είναι πλέον «ασφαλές» και ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις το έχουν θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό τους.

«Όλοι οι δράστες που εξαπέλυσαν την επίθεση σκοτώθηκαν», διαβεβαίωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (Nisa) σε ανακοίνωσή της.

Ένας εκπρόσωπος των Σεμπάμπ, ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι ένοπλοι αντάρτες «έθεσαν υπό τον έλεγχό τους» το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν επίσης στο γειτονικό κτίριο του υπουργείου Πετρελαίου, μια είδηση που δεν επιβεβαιώθηκε αμέσως.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE: