Σόουζα: “Ο Μπάλντουϊν έκανε πρόβα όταν πυροβόλησε”

default image

Τα τελευταία εντάλματα που αφορούν το τραγικό συμβάν της Παρασκευής 22/10, όταν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουϊν στα γυρίσματα της ταινίας "Rust" σκότωσε την κινηματογραφίστρια, Χαλίνα Χάτσινς αποκαλύπτουν πώς έγινε το μοιραίο.

O Άλεκ Μπάλντουϊν συγκλόνισε τον κόσμο την Παρασκευή 22/10, όταν στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας “Rust” το όπλο που χρησιμοποίησε (prop gun) σκότωσε την 42χρονη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς, ενώ τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Σόουζα Τζόελ. Μέσω της έρευνας που διατάχθηκε, έγινε γνωστό πως του είχαν πει πως το όπλο που παρέλαβε ο ηθοποιός από το βοηθό σκηνοθέτη είναι ασφαλές και άσφαιρο. Επίσης, έξι άτομα του συνεργείου είχε εκφράσει τις ενστάσεις τους για μέτρα ασφαλείας που δεν υπήρχαν στα γυρίσματα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις κλήσεις που έγιναν στην άμεσο δράση, μετά το συμβάν. Ακούγεται μια γυναίκα να λέει “Ο γ@@@@ς βοηθός σκηνοθέτη, μού φώναζε το μεσημέρι για τις απογραφές. Τον είδες τον μ@@@@α; Μού φώναζε. Έπρεπε να ελέγχει τα όπλα για τα οποία είναι υπεύθυνος”.

Τον διαβεβαίωσαν πως το όπλο δεν είχε ‘ζωντανές’ σφαίρες

Ένα από τα τελευταία εντάλματα έρευνας που εκδόθηκαν είχαν ως στόχο να διαπιστωθεί αν η δολοφονία κατεγράφη από τις κάμερες, με τους συντελεστές να υποστηρίζουν πως το μοιραίο συνέβη σε πρόβα. Διευκρινίστηκε πως ο βοηθός σκηνοθέτη έδωσε στον Μπάλντουϊν το ένα από τα τρία όπλα που ήταν διαθέσιμα -και στοιβαγμένα σε ένα καροτσάκι-, τονίζοντας ότι είναι “cold gun”.

Δηλαδή, πως δεν έχει ‘ζωντανές’ σφαίρες. Αργότερα έγινε γνωστό ότι και τα τρία όπλα είχαν ετοιμαστεί από ειδικό οπλουργό. Σε ένορκη κατάθεση επισημάνθηκε πως ο οπλουργός είχε βγάλει τη θήκη που χρησιμοποιήθηκε, πριν παραδώσει το όπλο στην αστυνομία που έχει στην κατοχή της και τα άλλα δυο, συν ένα γεμιστήρα και άλλα πυρομαχικά που προορίζονται για κινηματογραφικές παραγωγές.

Ουδείς είναι βέβαιος αν το όπλο ελέχθηκε εκ νέου πριν το χρησιμοποιήσει ο ηθοποιός

Ο ηθοποιός λοιπόν, στο πλαίσιο πρόβας πυροβόλησε την κινηματογραφίστρια, με την έκρηξη να τραυματίζει τον Σόουζα Τζόελ. Αυτό κατέθεσε ο τελευταίος. Όπως δήλωσε ο Τζόελ το cast και το υπόλοιπο συνεργείο ήταν σε διάλειμμα για γεύμα και όταν επέστρεψαν δεν ήταν βέβαιος αν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουϊν είχε ελεγχθεί εκ νέου για ασφάλεια.

Κατά τα όσα αναφέρει το ένταλμα “ο Τζόελ πρότεινε να γυρίσουν στο set μετά το γεύμα, αλλά δεν είναι σίγουρος πως το όπλο είχε ελεγχθεί ξανά. Δήλωσε ότι ζήτησαν από τον Μπάλντουϊν να καθίσει σε ένα στασίδι, στο σκηνικό που ήταν το εσωτερικό εκκλησίας και να κάνει εξάσκηση το σταυρό. Ο Τζόελ είπε πως ήταν πίσω από την Χαλίνα, όταν άκουσε ήχο που παρέπεμπε σε μαστίγιο και μετά ένα δυνατό κρότο”. Πρόσθεσε πως θυμάται αόριστα την αντίδραση της Χαλίνα, που παραπονέθηκε για πόνο στο στομάχι ενώ είχε πιάσει τη μέση της. Μετά άρχισε να παραπατάει, πριν τη βοηθήσουν να ξαπλώσει. Αιμορραγούσε στον ώμο.

Ο χειριστής κάμερας (ονόματι Russell) είπε στις αρχές πως τίποτα από όλα αυτά δεν κατεγράφησαν, γιατί το cast και το συνεργείο ετοιμάζονταν για το γύρισμα. Πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιος αν ελέγχθηκε ξανά το όπλο, γιατί δεν ήταν στο συγκεκριμένο σημείο για τα πέντε λεπτά του διαλείμματος του. “Ο Reid διαβεβαίωσε πως ο Άλεκ ήταν πολύ προσεχτικός σε προηγούμενη σκηνή. Ότι διασφάλιζε πάντα πως το όπλο είναι ασφαλές και ζητούσε να μην είναι κανένα παιδί στη σκηνή, όταν επρόκειτο να πυροβολήσει -στο πλαίσιο των γυρισμάτων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα