Σουηδία: Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου καταδικάστηκε για κλοπή… κεφτέδων και ζαμπόν

Σουηδία: Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου καταδικάστηκε για κλοπή… κεφτέδων και ζαμπόν
Δικαιοσύνη στη Σουηδία (φωτό αρχείου) iStock

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της κλοπής βρίσκεται δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σουηδίας η οποία πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κλέβει κεφτέδες και ζαμπόν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Στη δύση της λαμπρής καριέρας της στην υπηρεσία του δικαίου, μια δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σουηδίας καταδικάστηκε για την κλοπή κεφτέδων και ενός χριστουγεννιάτικου ζαμπόν, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Η 67χρονη δικαστής πιάστηκε επ’ αυτοφώρω σε ένα κατάστημα στο κέντρο της Στοκχόλμης, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και όπως σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταδικάστηκε σήμερα να πληρώσει πρόστιμο 50.000 κορώνες (περίπου 4.800 ευρώ), όπως είπε ο εισαγγελέας Περ Νικολς που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Η δικαστής παραιτήθηκε από το αξίωμά της τον Φεβρουάριο, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση στον Τύπο. Είχε υπηρετήσει επί σχεδόν δύο δεκαετίες στο Ανώτατο Δικαστήριο του βασιλείου, που αριθμεί μόνο 16 δικαστές.

Εκτός από το ζαμπόν και τους κεφτέδες (παραδοσιακά εδέσματα του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν στη Σουηδία), είχε κρύψει επίσης στο καλάθι της λουκάνικα και τυρί, σκεπάζοντάς τα με μια άλλη σακούλα, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Dagens Juridik.

“Είναι ένας συνηθισμένος τρόπος κλοπής αγαθών αυτός. Οι κλέφτες συνήθως το κάνουν αυτό”, ανέφερε κατά το διάστημα των ανακρίσεων ο επιθεωρητής του καταστήματος.

– Δουλεύω με αυτό εδώ και λίγο καιρό και είναι ένας συνηθισμένος τρόπος κλοπής αγαθών. Συνήθως το κάνουν οι κλέφτες, λέει στις ανακρίσεις ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Μετά από αυτό, η δικαστής πήγε στο ταμείο όπου πλήρωσε 6 κορώνες για ένα λάχανο, όμως όχι και για τα υπόλοιπα αγαθά που είχε κρύψει. Όταν ετοιμαζόταν να φύγει από το κατάστημα, το προσωπικό επενέβη.

“Είμαι δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου”

Ο υπεύθυνος οδήγησε τότε τη γυναίκα στην αποθήκη του καταστήματος περιμένοντας να ειδοποιηθεί η αστυνομία, ενώ εκείνη, όπως αναφέρει το Dagens Juridik, στην προσπάθειά της να ξεφύγει, φέρεται να είπε “δεν ξέρεις με ποιον τα έχεις βάλει, είμαι δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου”, ενώ του έδωσε επίσης και μία κάρτα της, κάτι που επιβεβαιώσε αυτόπτης μάρτυρας, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε η ίδια.

Σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο, η δικαστής πρότεινε τότε να λυθεί το πρόβλημα πληρώνοντας τα τρόφιμα που είχε κλέψει και παραδέχθηκε πως είχε διαπράξει κι άλλες μικροκλοπές και πως το μόνο που συμβαίνει ότι παίρνεις ένα πρόστιμο, γι’ αυτό και θα ήταν καλύτερο να την αφήσει να πληρώσει και να την αφήσει ελεύθερη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα