Στη πράσινη λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες μπαίνει η Ελλάδα από 19 Ιουλίου

Στη πράσινη λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες μπαίνει η Ελλάδα από 19 Ιουλίου
Σαντορίνη - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Βρετανοί υπουργοί πιέζουν τον Τζόνσον να αρθούν οι περιορισμοί και οι Βρετανοί να μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα αν ταξιδέψουν σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Από τις 19 Ιουλίου η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βγαίνουν από την «πορτοκαλί» και μπαίνουν στην «πράσινη λίστα» για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες, όπως αποκαλύπτει  σε σημερινό δημοσίευμά της η DailyMail. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, κορυφαίοι υπουργοί πιέζουν τον Μπόρις Τζόνσον να αρθούν οι περιορισμοί και έτσι οι Βρετανοί να μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα αν ταξιδέψουν σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ.. Το ίδιο θα ισχύει και για τα παιδιά.

Όλα θα αποφασιστούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη. 

«Όλα τελείωσαν και η κυβέρνηση πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό» δήλωσε Βρετανός αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Την αυριανή συνάντηση για το θέμα των ταξιδιών στο εξωτερικό από βρετανούς πολίτες θα ακολουθήσει ακόμα μία την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου τα οποία και απέστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον οι περιορισμοί στα ταξίδια τον Ιούλιο κοστίζουν στην Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα