Στο στόχαστρο της ΕΕ ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος - Έρχονται κυρώσεις

Στο στόχαστρο της ΕΕ ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος - Έρχονται κυρώσεις

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στηρίζει τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε χώρες της ΕΕ και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας πατριάρχη Κύριλλου στο πλαίσιο ενός έκτου πακέτου μέτρων ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με ένα έγγραφο στο οποίο είχε σήμερα πρόσβαση το AFP.

Ο νέος κατάλογος, ο οποίος πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις χώρες μέλη, περιλαμβάνει 58 πρόσωπα, ανάμεσά τους πολλούς ρώσους στρατιωτικούς αλλά και τη σύζυγο, την κόρη και έναν γιό του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, ο Αντρέι Λίποφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε χώρες της ΕΕ και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

Πάνω από χίλια πρόσωπα έχουν ήδη ενταχθεί στην ευρωπαϊκή "μαύρη λίστα".

Κύριλλος: "Η Ρωσία πάντα υπερασπιζόταν τη σύνορά της"

Ο πατριάρχης Κύριλλος, "ένας επί μακρόν σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει γίνει ένας από τους κυρίαρχους υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία", υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει αυξήσει τα κηρύγματά του που υποστηρίζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Χθες, Τρίτη, μιλώντας από τον Καθεδρικό Ναό των Αρχαγγέλων του Κρεμλίνου, ανέφερε ότι “σε όλη την ιστορία της, η Ρωσία δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν, παρά μόνο υπαρασπίστηκε τα σύνορά της”.

Ως χώρα δεν θέλουμε να πολεμήσουμε κανέναν, γι΄ αυτό και η Ρωσία δεν έχει επιτεθεί ποτέ κανέναν. Είναι εκπληκτικό το ότι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα όπως η Ρωσία, δεν έχει επιτεθεί ποτέ, παρά μόνο υπερασπίστηκε τα σύνορά της” ισχυρίστηκε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Στις 27 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας έκανε λόγο για έναν αγώνα κατά των «δυνάμεων του κακού» που αντιτίθενται στην ιστορική «ενότητα» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network