Στο Βατικανό σήμερα ο Βαρθολομαίος

Στο Βατικανό σήμερα ο Βαρθολομαίος

Ο Πάπας Φραγκίσκος, πρόκειται να συναντηθεί, στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στον Αργεντινό Ποντίφικα, να επισκεφθεί το Φανάρι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στον θερμό εναγκαλισμό του Πάπα Βεργκόλιο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο τέλος της χθεσινής "τελετής για την έναρξη του ιερατικού λειτουργήματος του επισκόπου της Ρώμης και διαδόχου του Πέτρου", όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο ποντίφικας.

Σε ειδικό αφιέρωμά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno μετέδωσε, πριν λίγο ότι "ο νέος πάπας, με τις πρώτες του κινήσεις, δείχνει να θέλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να έλθει όσο πιο κοντά γίνεται με τους ορθόδοξους, θέτοντας υπό συζήτηση, πιθανότατα, ακόμη και τα ίδια τα κύρια στοιχεία του πρωτείου του".

Στα "ισχυρά κοινά σημεία" του Πάπα Βεργκόλιο και του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζεται από την ιταλική τηλεόραση, η στράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, η απλότητα και η αμεσότητα στην σχέση τους με τους πιστούς και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο με τις άλλες θρησκείες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: