Στον Banksy ανήκει το γκράφιτι με τον δραπέτη στη φυλακή του Ρέντινγκ

Στον Banksy ανήκει το γκράφιτι με τον δραπέτη στη φυλακή του Ρέντινγκ
Το νέο έργο του Banksy σε τοίχο φυλακής στο Ρέντινγκ Instagram Video / @banksy

Ο διάσημος καλλιτέχνης Banksy επιβεβαίωσε με βίντεό του, ότι ο ίδιος έφτιαξε το γκράφιτι στον τοίχο της φυλακής όπου ήταν κάποτε έγκλειστος ο Όσκαρ Ουάιλντ. Η σημασία του.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Banksy επιβεβαίωσε ότι το έργο τέχνης που εμφανίστηκε στον τοίχο φυλακής του Ρέντινγκ πριν από λίγες μέρες, είναι δικό του.

Η τοιχογραφία, που απεικονίζει έναν τρόφιμο να δραπετεύει από τη φυλακή με ένα σχοινί από σεντόνια, τα οποία είναι δεμένα σε μια γραφομηχανή, έκανε τον γύρο του διαδικτύου την προηγούμενη βδομάδα, με τους χρήστες να αναφέρουν ότι θυμίζει πολύ έντονα την τεχνοτροπία του διάσημου καλλιτέχνη.

Η φυλακή Reading Goal, που βρίσκεται στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας, έχει μείνει στην ιστορία, καθώς εκεί εξέτισε ποινή κάθειρξης ο Όσκαρ Ουάιλντ. Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι που συνέδεσαν τον κρατούμενο του έργου με τον διάσημο συγγραφέα.

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι η τοιχογραφία του ανήκει με τη δημοσίευση ενός σχετικού βίντεο στην ιστοσελίδα του και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Το βίντεο φέρει τον τίτλο “Create Escape”, παραπέμποντας στο όνομα του γκράφιτι, και δείχνει τον καλλιτέχνη επί τω έργω.

Όπως αναφέρει το BBC, το έργο του Banksy έρχεται εν μέσω της εκστρατείας για μετατροπή της πρώην φυλακής σε χώρο τέχνης.

Η φυλακή είναι εγκαταλελειμμένη από το 2013 και διατέθηκε προς πώληση από την κυβέρνηση το 2019. Ωστόσο, μία συμφωνία που έγινε πέρυσι τελικά απέτυχε, με το Δημοτικό Συμβούλιο του Reading να προσπαθεί να αναβιώσει την προσπάθειά του για να μετατραπεί το κτιριακό συγκρότημα σε κέντρο πολιτισμού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι “γνώριζε ότι ο Banksy επιβεβαίωσε ότι είναι υπεύθυνος για το γκράφιτι”. “Εξετάζουμε τα επόμενα βήματα και θα παράσχουμε μια ενημέρωση εγκαίρως”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ρέντινγκ είπε ότι η συμμετοχή του Banksy υποδηλώνει ότι υποστηρίζει την εκστρατεία για τη διάσωση της φυλακής.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Banksy φαίνεται να έχει υποστηρίξει την επιθυμία του συμβουλίου να μετατρέψει την Reading Gaol σε φάρο τέχνης, κληρονομιάς και πολιτισμού, με αυτό το έργο τέχνης που έχει αποκαλέσει εύστοχα Δημιουργία Διαφυγής”.

Η εκστρατεία Save Reading Gaol έγραψε στο Twitter: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ακούμε ότι είναι τελικά Banksy! Χάρη στον αόριστο καλλιτέχνη και την ομάδα του, είμαστε απίστευτα ευγνώμονες. Η υποστήριξη και το δώρο σας στην πόλη θα εκτιμηθούν για πολλά ακόμη χρόνια!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα