Στους 1.500 οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Υεμένη

Στους 1.500 οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Υεμένη

Η Υεμένη έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές στη νέα φάση του πολέμου, που διαρκεί 27 μήνες και ο οποίος ευνοεί την εξάπλωση της χολέρας

Ο απολογισμός των νεκρών από τη μείζονα επιδημία χολέρας στην Υεμένη αυξήθηκε στους 1.500, δήλωσε χθες Σάββατο ο Νέβιο Ζαγκάρια, ο αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη χώρα, απευθύνοντας έκκληση να δοθεί περισσότερη βοήθεια για να τερματιστεί το ξέσπασμα της ασθένειας.

Η Υεμένη έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές στη νέα φάση του πολέμου, που διαρκεί 27 μήνες και στην οποία αναμετρώνται μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας με τη οργάνωση των ανταρτών Χούθι, που θεωρείται προσκείμενη στο Ιράν. Ο πόλεμος ευνοεί την εξάπλωση της χολέρας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με αντιπροσώπους του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ζαγκάρια σημείωσε ότι ως την 30ή Ιουνίου καταγράφηκαν περίπου 246.000 ύποπτα κρούσματα.

Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών υγείας της Υεμένης έχει διαλυθεί και οι εργαζόμενοι του τομέα της υγείας δεν έχουν πληρωθεί εδώ και πάνω από έξι μήνες, ο ΠΟΥ προσφέρει χρηματικά «κίνητρα» σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και καθαριστές για να επανδρώσουν ένα δίκτυο για την κατεπείγουσα αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας.

Με τη συνδρομή της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία συνεισφέρει χρηματοδότηση, ο ΠΟΥ στήνει κέντρα θεραπείας 50-60 κλινών, το καθένα από τα οποία λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως με προσωπικό περίπου 14 ιατρών και νοσηλευτών. Ο στόχος είναι οι κλίνες στα κέντρα αυτά να φθάσουν τις 5.000 συνολικά σε αυτή τη φάση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Hani Mohammed)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υεμένη: Εκατοντάδες νεκροί από χολέρα σε έναν μήνα

Μαίνεται η επιδημία χολέρας στην Υεμένη

Υεμένη: Χωρίς προηγούμενo η επιδημία χολέρας

SHARE:

24Media Network