Στους 15 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Περισσότεροι από 15 έχασαν τη ζωή τους και 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες, στη Λωρίδα της Γάζας
Περισσότεροι από 15 έχασαν τη ζωή τους και 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες, στη Λωρίδα της Γάζας AP

Ξεπερνούν τους 1.400 οι τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας, σε μία από τις φονικότερες συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις αιματηρότερες συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες των τελευταίων ετών.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισράηλ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη "Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής", το κίνημα διαμαρτυρίας που διεκδικεί "το δικαίωμα στην επιστροφή" των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πλησίασαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον φράχτη. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους απώθησαν κάνοντας χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 15 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν.

Οι Παλαιστίνιοι και η Τουρκάι κατήγγειλαν τη "δυσανάλογη χρήση" βίας εκ μέρους του Ισραήλ. Ο Αραβικός Σύνδεσμος από την πλευρά του καταδίκασε την "βάναυση" αντίδραση των Ισραηλινών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Μέση Ανατολή, Παλαιστίνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λουτρό αίματος στη Γάζα: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 500 τραυματίες από ισραηλινά πυρά

SHARE:

24Media Network