Στρατός του ΝΑΤΟ σε ανατολικές χώρες για αποτροπή ρωσικής επίθεσης

default image

Μεγαλύτερη παρουσία της συμμαχίας έχουν ζητήσει οι Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ μελετά ανάπτυξη εκ περιτροπής τεσσάρων ταγμάτων σε ανατολικές χώρες-μέλη, είπε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ χθες, περιγράφοντας την πιο πρόσφατη πρόταση της συμμαχίας να αντιμετωπίσει την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας.

Οι χώρες της Βαλτικής – Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία – οι οποίες έγιναν μέλη το 2004, έχουν ζητήσει μεγαλύτερη παρουσία της συμμαχίας, φοβούμενες επίθεση της Ρωσίας μετά την προσάρτησή της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014.

Ο Κάρτερ είπε ότι το ΝΑΤΟ μελετά την ανάπτυξη των τεσσάρων ταγμάτων στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, αυτό συνεπάγεται συνολικά 4.000 στρατιώτες προερχόμενοι από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

“Αυτή είναι μια από τις προοπτικές που συζητείται”, είπε ο Κάρτερ στους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν μαζί του στην αρχή μιας τριήμερης επίσκεψης στη Γερμανία, αρνούμενος να δώσει λεπτομέρειες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο στόχος στην Ευρώπη είναι να προχωρήσουν από προσπάθειες να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους σε γενικότερες δραστηριότητες για να αποκρούσουν κάθε πιθανή επιθετική κίνηση της Ρωσίας.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα