Σχολεία: Πώς λειτούργησαν την πρώτη τους μέρα ανά την Ευρώπη

Σχολεία: Πώς λειτούργησαν την πρώτη τους μέρα ανά την Ευρώπη
Μαθητές σε σχολεία στην Ισπανία AP

Με διαφορετικά καθεστώτα και μέτρα άνοιξαν οι σχολικές μονάδες σε χώρες της γηραιάς ηπείρου. Σημαντικές ελλείψεις στην Ιταλία, θερμομέτρηση στο Κόσοβο και υποχρεωτική μάσκα στην Πορτογαλία.

Οι ελλείψεις στην Ιταλία, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, έκαναν το πρώτο σχολικό κουδούνι να ηχήσει στην εκκλησία του Αγίου Πολυκάρπου στη Ρώμη.

Η μάσκα στη γειτονική χώρα είναι υποχρεωτική σε μαθητές άνω των 6 ετών. Βέβαια τα περισσότερα παιδιά κατεβάζουν την μάσκα μέσα στην τάξη, την ώρα που τα καινούρια ατομικά θρανία που έταξε το υπουργείο Παιδείας δεν έφτασαν στη Γένοβα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να γράφουν και να ζωγραφίζουν πάνω στις καρέκλες, την ίδια ώρα που κάθονται στο πάτωμα.


Στην Πορτογαλία οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για όλους, εκτός από τα παιδιά της 1ης δημοτικού, ενώ τα θρανία είναι τοποθετημένα σε απόσταση τουλάχιστον του ενός μέτρου.

Στο Κόσοβο οι μαθητές θερμομετρούνται και περνούν μαζί με τις σάκες τους από θάλαμο απολύμανσης. Στη Ρουμανία η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους και η υπουργός παιδείας καθησυχάζει ότι όλα θα πάνε καλά. Οι γονείς ωστόσο δηλώνουν ανήσυχοι.

Σε χώρες που τα σχολεία άνοιξαν νωρίτερα ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Στη Γαλλία η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά άνω των 11 ετών, ενώ σε Γερμανία και Ισπανία αποφασίζουν οι τοπικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τα πρωτόκολλα να διαφέρουν από επαρχία σε επαρχία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα