Συγχαρητήρια Μογκερίνι και Χαν για την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ

Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν
Φεντερίκα Μογκερίνι και Γιοχάνες Χαν AP

Τα συγχαρητήριά τους στην πΓΔΜ για την υπερψήφιση της αναθεώρησης του Συντάγματος έδωσαν οι εκπρόσωποι διεύρυνσης και εξωτερικών της ΕΕ.

"Θερμά συγχαρητήρια" για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ επί της συνταγματικής αναθέωρησης εκφράζουν σε κοινή δήλωσή τους η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Η Φ. Μογκερίνι και ο Γ. Χαν χαρακτηρίζουν την έγκριση της αλλαγής του ονόματος "σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών", σημειώνοντας πως "οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και να προχωρήσουν αποφασιστικά στο μονοπάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

"Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά αυτή τη συμφωνία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της. Καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης της χώρας προς τον κοινό στρατηγικό της στόχο για την ένταξη στην ΕΕ", καταλήγει η κοινή δήλωση Μογκερίνι και Χαν.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζάεφ: Ευχαριστώ τους πολίτες και τους βουλευτές που ανέλαβαν την ευθύνη

ΠΓΔΜ: "Πέρασε" η Συμφωνία των Πρεσπών

Επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Επικοινωνία Κοτζιά με Ζάεφ-Ντιμιτρόφ

SHARE:

24Media Network