Συγκλονιστικό βίντεο από τις ΗΠΑ: Αστυνομικός βιαιοπραγεί σε βάρος Αφροαμερικανής

Συγκλονιστικό βίντεο από τις ΗΠΑ: Αστυνομικός βιαιοπραγεί σε βάρος Αφροαμερικανής
Youtube

Νέο βίντεο αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανής που πήγαινε βόλτα με τον σκύλο της έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Σικάγο.

Οργή προκαλεί το νέο βίντεο αστυνομικής αυθαιρεσίας  που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να ασκεί βία σε βάρος μιας Αφροαμερικανής η οποία είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της.

Το νεο περιστατικό σημειώθηκε σε πάρκο του Σικάγου και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ήδη διαταχθεί έρευνα ενω έντονη ήταν και η αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Ο αστυνομικός δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ενώ το όνομα της γυναίκας είναι Νικίτα Μπράουν. Συνολικά τρία είνα τα βίντεο που καταγράφουν το περιστατικό: το ένα προέρχεται από το κινητό της γυναίκας και τα άλλα δύο από αυτόπτες μάρτυρες τα οποία και δείχνουν τον αστυνομικό να βιαιοπραγεί σε βάρος της αφού την πλησίασε επειδή περπατούσε στο πάρκο ενώ αυτό ήταν κλειστό.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου δύο λεπτών που δημοσιεύτηκε από έναν περαστικό, ο αστυνομικός φαίνεται να πλησιάζει τη Νικίτα Μπράουν και φαίνεται να της λέει οτι πρέπει να φύγει. Η γυναίκα φαίνεται να απομακρύνεται καθώς ο αστυνομικός την ακολουθεί, αλλά η συνομιλία τους δεν ακούγεται στο βίντεο. Κάποια στιγμή σταματά να περπατάει ενώ κρατάει το τηλέφωνό της και ο αστυνομικός την αρπάζει.

“Προσπαθεί να την αντιμετωπίσει, ενώ χτυπάει το σώμα της καθώς φωνάζει για βοήθεια”, ανέφεραν οι δικηγόροι της Μπράουν σε δήλωσή τους.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που έδωσε τα βίντεο στη δημοσιότητα η Μπράουν “δέχθηκε βάναυση επίθεση” σε μια “προφανή περίπτωση φυλετικής διάκρισης”. Κατά το ίδιο γραφείο, ο αστυνομικός δεν είχε λόγο να πλησιάσει τη γυναίκα κι αυτό αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι μετά το βίαιο περιστατικό της επέτρεψε να φύγει.

Η δήμαρχος του Σικάγο, Λόρι Λάιτφουτ, δήλωσε πολύ ενοχλημένη απο τις εικόνες ενώ ο αστυνομικός διευθυντής είπε ότι ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα μετά το συμβάν την οποία στη συνέχεια ανέλαβε το αρμόδιο γραφείο που εξετάζει καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα