Συγκλονίζει ο Γουίλκινς: “Εδώ ζει μαύρος αυτιστικός, μην τον πυροβολήσετε”

Συγκλονίζει ο Γουίλκινς: “Εδώ ζει μαύρος αυτιστικός, μην τον πυροβολήσετε”
Ο Ντομινίκ Γουίλκινς P Photo/Brett Davis

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον πρώην NBAer και άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού, Ντομινίκ Γουίλκινς για έναν μαύρο Αμερικανό που πάσχει από αυτισμό, με ξεκάθαρη μομφή κατά ρατσιστών αστυνομικών και αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει την οργή αρκετών μαύρων αθλητών -πρώην ή νυν- του NBA, όπως για παράδειγμα του ηγέτη των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς.

Ένας άλλος -πρώην πια- αστέρας του κορυφαίου μπασκετικού προϊόντος παγκοσμίως το οποίο δόξασε κατά τη δεκαετίας του 1990, έχοντας περάσει μάλιστα και από τον Παναθηναϊκό, ο Ντομινίκ Γουίλκινς έκανε μία επίσης φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση αλλά και με αρκετά σκωπτικό αυτή τη φορά χαρακτήρα κατά των ρατσιστών αστυνομικών των ΗΠΑ.

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς ανέβασε μία φωτογραφία από ένα σπίτι, έξω από το οποίο υπήρχε μία πινακίδα που έγραφε: “ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένας αυτιστικός άντρας ζει εδώ. Δεν ξέρει τι είναι αστυνομικός ή τι είναι όπλο. Κάνει δυνατούς θορύβους. Δεν θα σας πειράξει! Δεν καταλαβαίνει λέξεις ή εντολές. Α, ναι: Είναι μαύρος επίσης”.

Μαζί με αυτή τη φωτογραφία, ο Γουίλκινς έγραψε: “Αυτή είναι η νέα μας πραγματικότητα. Θα πρέπει να τα πάμε καλύτερα ως κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα