Σύλληψη 45 αλλοδαπών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βραδινές ώρες της 30-10-2011, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ)
Βραδινές ώρες της 30-10-2011, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ) EUROKINISSI

Θύματα οργανωμένου κυκλώματος έπεσαν 45 αλλοδαποί. Τους υποσχέθηκαν έξοδο από την Ελλάδα και τους εγκατέλειψαν σε ένα βαν!

Στη σύλληψη 45 αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίσθηκε ένα σταθμευμένο βαν στο πίσω μέρος του οποίου βρίσκονταν κλειδωμένοι 45 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 42 ήταν Αφγανοί, οι 2 από το Ιράκ και ο ένας από την Αίγυπτο.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι μέλη οργανωμένου κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών, προσέγγισαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τους πρότειναν να τους προωθήσουν μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, με κόστος από 1000 έως 1500 ευρώ το άτομο.

Κάποιοι εξ αυτών κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ οι υπόλοιποι θα το κατέβαλαν με την άφιξη τους στην Ιταλία.

Για άγνωστη αιτία η μεταφορά τους τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν από τους αστυνομικούς στο σημείο που τους εγκατέλειψαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται 6 αλλοδαποί που είναι μέλη του κυκλώματος που είχε οργανώσει τη μεταφορά στην Ιταλία.

SHARE:

24Media Network