Σύλληψη υψηλόβαθμου Παλαιστίνιου θρησκευτικού αξιωματούχου στην Ιερουσαλήμ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου AP

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνέλαβε τον Σεϊχη Αμπντέλ Αζίζ Σαλχάμπ, επικεφαλής του ισλαμικού συμβουλίου της Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνέλαβε τον επικεφαλής του ισλαμικού συμβουλίου της Ιερουσαλήμ, του οργανισμού που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των μουσουλμανικών ιερών τόπων, έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν στην πλατεία των Τεμενών.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Σεΐχη Αμπντέλ Αζίζ Σάλχαμπ και του αναπληρωτή του Ναζίχ Μπακιράτ. Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, από το οποίο εξαρτάται το ισλαμικό συμβούλιο της Ιερουσαλήμ, καταδίκασε τις συλλήψεις.

ADVERTISING

Την Παρασκευή οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 60 ανθρώπους προκειμένου να μην ξεσπάσουν επεισόδια στην πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, θέατρο συχνών συγκρούσεων μεταξύ πιστών μουσουλμάνων και Ισραηλινών αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας χαρακτήρισε τους συλληφθέντες «Άραβες». Η αστυνομία υποπτεύεται ότι οι άνδρες αυτοί προσπάθησαν να υποκινήσουν σε βία τους πιστούς μετά την προσευχή της Παρασκευής. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, «όμως τους απαγορεύθηκε να πλησιάζουν στο Όρος του Ναού», το εβραϊκό όνομα της πλατείας των Τεμενών, δήλωσε ο Μίκι Ρόζενφελντ εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ
SHARE:

24Media Network