Συμφωνία Ερντογάν - Πούτιν σε άμυνα και ενέργεια

Συμφωνία Ερντογάν - Πούτιν σε άμυνα και ενέργεια

Κοινό ρωσο-τουρκικό επενδυτικό ταμείο με κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων δημιουργούν Ρωσία και Τουρκία. Τι ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν

Οι τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και των ενεργειακών αποτελούν τα βασικά στοιχεία της οικονομικής συνεργασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία, επισήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Θεωρώ, ότι σήμερα βασικά στοιχεία στη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών έγιναν η αμυντική βιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι τομείς" δήλωσε ο Ερντογάν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο "Ακουγιού" επιστρέφουν στην κανονική τους ροή και υλοποιούνται όλο και με πιο ταχείς ρυθμούς.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις στον ενεργειακό τομέα,  ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως "το πρόσφατο παγκόσμιο ενεργειακό συνέδριο (σ.σ.: που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη) ήταν πολύ γόνιμο από την άποψη της επανενεργοποιήσης των επαφών μας" και υπογράμμισε ότι μεταξύ των δύο χωρών "στον ενεργειακό τομέα δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορετικές αναγνώσεις, και όσον αφορά στο φυσικό αέριο και στους άλλους τομείς".

Έργα 200 εκατ. ευρώ στη Ρωσία

Παράλληλα,  όπως έγινε γνωστό η ρωσική επενδυτική εταιρεία Russian Direct Investment Fund και η τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, θα επενδύσουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων η καθεμία σε διάφορα έργα στην Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ, "σήμερα υπεγράφη η πρώτη συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, η οποία επενδύει σε υποδομές και κατασκευές» «και μαζί θα επενδύσουμε στις κατασκευές νοσοκομείων στην επικράτεια της Ρωσίας".

Ο ίδιος προσέθεσε, ότι η τουρκική εταιρεία θα επενδύσει και σε άλλους τομείς, ενώ νωρίτερα η ρωσική επενδυτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί ένα κοινό ρωσο-τουρκικό επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Φωτογραφία: AP Images / Alexander Zemlianichenko

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ρωσία, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακόμα πιο κοντά Πούτιν και Ερντογάν

Τριμερής των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας

Ο Ερντογάν ζητά από τον Πούτιν S-400

SHARE:

24Media Network