Συμφωνία Τουρκίας με αμερικανική εταιρεία για έρευνες στη Μεσόγειο

Συμφωνία Τουρκίας με αμερικανική εταιρεία για έρευνες στη Μεσόγειο
Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, Φωτογραφία Αρχείου AP

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του έτους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό που θα γίνουν ακριβώς αυτές οι έρευνες - Ποια είναι η εταιρεία που έδωσε τα χέρια με την τουρκική κυβέρνηση.

Με την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies συμφώνησε η ”Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας” (TPAO) για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο- χωρίς στις σχετικές αναφορές να ορίζεται που ακριβώς θα γίνουν αυτές.

Όπως γράφει το Militaire.gr στην ανακοίνωση από την αμερικανική εταιρεία τονίστηκε ότι η πλατφόρμα της Rowan Norway όπου θα δραστηριοποιείται για 100-140 ημέρες και ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του έτους. 

Η Rowan έχει έδρα το Τέξας και ανήκει στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης . Έχει δραστηριότητες σε πολλά μέρη του κόσμου με συμβατικές γεωτρήσεις με στόλο 27 κινητών μονάδων γεώτρησης ανοιχτής θάλασσας, αποτελούμενη από 23 μονάδες ανυψωτικής γεφυρών και τέσσερις για υπερυψωμένες γεωτρήσεις. Ο στόλος της Εταιρείας δραστηριοποιείται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών του Μεξικού, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νορβηγίας, της Βόρειας Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και του Τρινιντάντ. 

Επιπλέον, η Εταιρεία είναι 50/50 εταίρος σε μια κοινοπραξία με τη Saudi Aramco, με τίτλο ARO Drilling, η οποία κατέχει ένα στόλο από πέντε αυτο-ανυψωτικές εγκαταστάσεις γερανού που λειτουργούν στον Αραβικό Κόλπο.Η εταιρεία ενημέρωσε και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σχετικά με τη συμφωνία, όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, το νέο γεωτρύπανο με το όνομα ‘Rowan Norway’- που τώρα είναι στην Βόρειο Θάλασσα, αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του προς τα τέλη του χρόνου. 

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φατίχ Ντονμέζ την περασμένη εβδομάδα είπε ότι εντός μερικών μηνών θα ξεκινήσουν οι πρώτες δραστηριότητες για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Όσο ο Ερντογάν μιλά στον ΟΗΕ δείτε το βίντεο: Βασανίζουν Κούρδο οι “απελευθερωτές” του Αφρίν

“Το 65% των εξοπλισμών μας είναι πλέον τουρκικό” ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Γιατί ο Κωσταράκος “πυροβόλησε” κατά του Καμμένου που τον είχε διατηρήσει στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα