Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Ατμοί υδροχλωρικού οξέως πάνω από την πόλη

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τους ατμούς υδροχλωρικού οξέος στην Φρανκφούρτη
Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τους ατμούς υδροχλωρικού οξέος στην Φρανκφούρτη BILD/JURGEN MAHNKE

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δύο συνοικίες στο βιομηχανικό πάρκο Griesheim της πόλης, ενώ οι πυροσβέστες μάχονται τους τοξικούς ατμούς.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στις αρχές της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, όταν ατμοί υδροχλωρικού οξέως διέρρευσαν από δεξαμενή στην οποία φυλασσόταν το διαβρωτικό υγρό, στο βιομηχανικό πάρκο Griesheim.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δύο συνοικίες της περιοχής, ενώ πυροσβέστες δίνουν μάχη κατά των τοξικών αερίων.

Στην περιοχή σήμαναν σειρήνες και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα και να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα.

Oι περιοχές που επηρεάζονται από τα τοξικά αέρια

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις τέσσερις το πρωί σε εργοστάσιο της περιοχής, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας προειδοποίησε ότι οι ατμοί είναι τοξικοί στην εισπνοή και σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να προειδοποιήσει δερματικά εγκαύματα και οφθαλμικές βλάβες.

Η πυροσβεστική μετά από μάχη με τους τοξικούς ατμούς έδωσε πριν από λίγο την λήξη του συμβάντος: Η διαρροή τοξικής ουσίας στο βιομηχανικό πάρκο έχει σταματήσει. Η κατάσταση είναι σταθερή, και οι τελευταίες μετρήσεις αρνητικές επομένως μπορεί να ληφθεί ο αποκλεισμός των περιοχών", ανέφερε σε tweet της η υπηρεσία.

Πηγή: 

Bild

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE: