Συναγερμός στο Λονδίνο: Άνδρας μαχαίρωσε περαστικούς – Τον σκότωσαν αστυνομικοί

Συναγερμός στο Λονδίνο: Άνδρας μαχαίρωσε περαστικούς – Τον σκότωσαν αστυνομικοί
Το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό. AP

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που μαχαίρωσε περαστικούς σε δρόμο του νότιου Λονδίνου. Τρεις τραυματίες, ο ένας σοβαρά. Τρομοκρατία "βλέπουν" οι αρχές.

Τρομοκρατική χαρακτηρίζουν οι αρχές του Λονδίνου την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε δρόμο της περιοχής Streatham στη νότια πλευρά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς ενώ λίγο αργότερα δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών και σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία, έπεσε νεκρός. Η αστυνομία κάνει επίσης λόγο για τρεις τραυματίες.

Όλη η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι τραυματίες είναι τρεις με τον έναν να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα, προσθέτει, εκτιμάται πως ο ύποπτος ήταν οπαδός της ακραίας ισλαμικής ιδεολογίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως ο δράστης φορούσε ψεύτικο γιλέκο με μεταλλικά κουτάκια ώστε να φαίνεται πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Τέτοια γιλέκα φορούσαν οι δράστες της επίθεσης στη γέφυρα του Λονδίνου το 2017.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό. AP

Χρήστες των social media έγραψαν πως μια γυναίκα μαχαιρώθηκε στην πλάτη κι ένας άνδρας στο στομάχι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο της επίθεσης AP

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας 19χρονος φοιτητής περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης:
“Διέσχιζα τον δρόμο όταν είδα έναν άνδρα με μαχαίρι να τον κυνηγά ένας άλλος άνδρας – πιθανότατα μυστικός αστυνομικός. Μετά ο άνδρας με το μαχαίρι πυροβολήθηκε. Νομίζω ότι άκουσα τρεις πυροβολισμούς και έτρεξα προς τη βιβλιοθήκη για να προστατευτώ”.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο της επίθεσης AP

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο Twitter ότι η σκέψη του είναι στους τραυματίες κι όσους επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό στο Λονδίνο ήταν τον Νοέμβριο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά και ο οποίος είχε σκοτώσει με μαχαίρι δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει τρεις ακόμα προτού εξουδετερωθεί από τους περαστικούς. Οι αρχές είχαν αποκαλέσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα