Συνάντηση Ελισάβετ-Χάρι: “Σε αγαπάμε, θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος”

Συνάντηση Ελισάβετ-Χάρι: “Σε αγαπάμε, θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος”
Βασίλισσα Ελισάβετ και Πρίγκιπας Χάρι (φωτογραφία αρχείου) AP

Εγκάρδια συνάντηση σε ήπιους τόνους μεταξύ της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Χάρι. Τι είπαν γιαγιά και εγγονός μετά το Megxit.

Μια συνάντηση, που πολλοί περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό, είχαν η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Χάρι (ή απλά “Χάρι”), την περασμένη Κυριακή. Η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε σε γεύμα τον εγγονό της, ώστε να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ένα καλό κλίμα, μετά το περιβόητο Megxit.

Σύμφωνα με τη Sun, η συνάντηση έγινε στο κάστρο του Windsor και κράτησε τέσσερις ώρες με αφορμή την αποχώρηση του Χάρι και της οικογένειάς του από τη βασιλική οικογένεια. Άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας, δήλωσε πως η Βασίλισσα είπε στον εγγονό της στο τέλος της συνάντησης: “Σε αγαπάμε, θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και οι αγκαλιές μας θα είναι πάντα ανοιχτές για σένα και την οικογένειά σου”. 

Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως η Βασίλισσα είπε στον Χάρι πως, αν θελήσουν εκείνος και η Μέγκαν Μαρκλ να επιστρέψουν, μπορούν να διεκδικήσουν ξανά τα βασιλικά τους αξιώματα. Η συνάντηση γιαγιάς – εγγονού αποτελεί την πρώτη φορά που βρέθηκαν οι δυο τους σε ένα ευχάριστο κλίμα μετά το Megxit. Η Βασίλισσα ρώτησε για τα σχέδιά του ζευγαριού για το μέλλον και φάνηκε ιδιαίτερα στεναχωρημένη σχετικά με το ότι δεν θα μπορεί να βλέπει συχνά το δισέγγονο της, τον Άρτσι.

Προβλήματα προκύπτουν, ωστόσο, πλέον, σχετικά με την προστασία του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν, καθώς οι Βρετανοί πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στη χώρα δεν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνουν φόρο για τη φύλαξή του ζεύγους, αφού θα αποχωρήσουν για τον Καναδά. 

Σύμφωνα με την ίδια βρετανική πηγή, μια πρόταση για επίλυση του ζητήματος είναι η περικοπή κάποιων χρημάτων που αφορούν την φύλαξη της βασίλισσας Ελισάβετ και του Καρόλου. Ο βρετανικός τύπος παρ’ όλα αυτά, υποστηρίζει ότι ο Χάρι θα επιστρέψει με την οικογένεια του στα βασιλικά του καθήκοντα κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, και θα αποτελέσει και πάλι το πιο δημοφιλές μέλος της οικογένειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα