Συνάντηση Γεροντόπουλου με Eλληνοαμερικανό γερουσιαστή για τη στήριξη των ομογενών

Συνάντηση Γεροντόπουλου με Eλληνοαμερικανό γερουσιαστή για τη στήριξη των ομογενών

Για τα θέματα που αφορούν τους ομογενείς αλλά και την ευρύτερη στήριξή τους συζήτησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος και ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης

Θέματα που αφορούν τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα την πολύπλευρη στήριξή τους προς την Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, με τον ομογενή Πολιτειακό Γερουσιαστή του Ρόουντ 'Αιλαντ (Rhode Island) Λεωνίδα Ραπτάκη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ραπτάκης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι "η σημερινή ημέρα είναι μια μαύρη επέτειος, αφού την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 χάσαμε παραπάνω από 3.000 άτομα στην τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους". "Όλοι στην Αμερική" πρόσθεσε "σκεφτόμαστε αυτή τη θλιβερή ημέρα, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που υπάρχουν οι εξελίξεις με τη Συρία, για τις οποίες έχουμε πολύ μεγάλη αγωνία και προσωπικά εγώ ως γερουσιαστής του Ρόουντ 'Αιλαντ. Δεν ξεχνάμε αυτούς που έχασαν τότε τη ζωή τους, αλλά παράλληλα θα πρέπει να προσέχουμε πώς προχωράμε τα θέματα της Μέσης Ανατολής".

Ο κ. Ραπτάκης ανέφερε, επίσης, ότι αυτές τις μέρες που βρίσκεται στην Αθήνα είχε επαφές και συζητήσεις για το θέμα της φιλίας και της συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία, όπως είπε, είναι διαχρονική.

"Πρέπει να προχωρήσουμε και να βρούμε λύσεις για πολλά εθνικά θέματα της Ελλάδας, αλλά και στον οικονομικό τομέα" τόνισε και πρόσθεσε: "Χαίρομαι που ήδη δυο αμερικανικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και μάλιστα η μία έχει Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη. Τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές, είμαστε πάντα στο πλευρό της και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, τώρα μάλιστα που αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια οικονομική κρίση. Γιατί η Ελλάδα είναι η μάνα-πατρίδα, η αγαπημένη μας χώρα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network