Συνάντηση Κουτσούμπα με τον Ιρανό πρέσβη: Αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράν και του Ιράκ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Την αλληλεγγύη του στους λαούς του Ιράν και του Ιράκ εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντησή του με τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα.

Με αντιπροσωπεία της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με επικεφαλής τον πρέσβη του Ιράν, κ. Άχμαντ Ναντέρι συναντήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα του κόμματος.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και Ιρακινών αξιωματούχων.

Ο Δ. Κουτσούμπας καταδίκασε «το νέο αμερικάνικο έγκλημα και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους λαούς του Ιράκ και του Ιράν και ανέδειξε τους κινδύνους που προκαλεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος «για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και έθεσε τη θέση του ΚΚΕ για το σεβασμό των συνόρων. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. πρέσβη για την πάλη του ΚΚΕ κατά της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουτσούμπας, K.K.E, Ιράν
SHARE: