Συνεχίζει την προπαγάνδα περί νεκρών ο Ερντογάν

Συνεχίζει την προπαγάνδα περί νεκρών ο Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Χωρίς να κάνει τον κόπο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο Ερντογάν τόνισε για μία ακόμη φορά ότι πρόσφυγες έχουν πέσει νεκροί από ελληνικά πυρά.

Στο συνήθη παραληρηματικό τόνο του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε για άλλη μία φορά την Ελλάδα ότι κακοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες στον Εβρο χωρίς όμως και πάλι ουδεμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του.

“Οι Ελληνες διώκουν αυτούς τους ανθρώπους. Από ότι παρακολουθώ έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα. Και προσπαθούν με πολλούς τρόπους να βυθίσουν βάρκες στις οποίες επιβαίνουν μετανάστες, κάτι που αποτελεί πολύ σκληρή πρακτική” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ακόμη ότι αρνήθηκε πρόταση του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Mπόικο Μπορίσοφ για τριμερή συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Τούρκου προέδρου και του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι η ζωή δεν είναι φθηνή” επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέχεια.

Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες που διαβιούν στην τουρκική επικράτεια είπε ότι “δεν έχουμε χρόνο πλέον να συζητάμε αν είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σύνορα. Οι πρόσφυγες φεύγουν με τη δική τους θέληση. Αν όλοι οι εκτοπισμένοι στην Ιντλίμπ μπουν στην Τουρκία θα φτάσουμε τα 5εκ πρόσφυγες. Πρέπει να το σταματήσουμε και με την εκεχειρία με τη Ρωσία, θα καταφέρουμε να το να κάνουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα