Συνελήφθη 15χρονος που ετοίμαζε επίθεση κατά του πάπα

Συνελήφθη 15χρονος που ετοίμαζε επίθεση κατά του πάπα

Στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών συνελήφθη ένας ανήλικος, που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου

H αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη τον περασμένο μήνα ενός 15χρονου, που φέρεται να σχεδίαζε μια επίθεση κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης ενός ανώτατου ξένου αξιωματούχου: του πάπα Φραγκίσκου σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

O ανήλικος που συνελήφθη στη Φιλαδέλφεια (βορειοανατολικά) «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος» επισήμαναν από κοινού το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή επρόκειτο «να εμπλέξει πολλούς δράστες, πυροβόλα όπλα, διαφόρων ειδών εκρηκτικές ύλες και θα στοχοθετούσε έναν ξένο ηγέτη, με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή πολύ υψηλών προσκεκλημένων» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο 15χρονος είχε βρει διάφορες μεθόδους κατασκευής εκρηκτικών υλών και είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο τις σχετικές πληροφορίες, ανέφερε η αστυνομία.

Αυτή η υπόθεση αποκαλύπτει σύμφωνα με το FBI το «πόσο ευάλωτοι» είναι πολλοί νεαροί Αμερικανοί, αλλά και επιρρεπείς στις ακραίες θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετρίασαν εντούτοις το βαθμό επικινδυνότητας του ανήλικου καθώς σημείωσαν ότι η διανοητική του κατάσταση εξετάζεται και η απειλή που συνιστούσε δεν ήταν άμεση.

Η πρώτη επίσκεψη του ποντίφικα στις ΗΠΑ, από την 22η έως την 27η Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο για τις αμερικανικές αρχές αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια και αναμένεται εκατομμύρια πιστοί να τον ακολουθήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις, πολλές εκ των οποίων υπαίθριες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
SHARE: