Τραγωδία στο Κονγκο

Τραγωδία στο Κονγκο

Αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στο Κονγκό, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 14 άτομα. Ισοπεδώθηκαν σπίτια. Στους "λαθρεπιβάτες" η πιθανή αιτία του δυστυχήματος

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα όταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Πουάντ-Νουάρ, οικονομικής πρωτεύουσας του Κονγκό, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

"Μόλις ανασύραμε 14 πτώματα από τον τόπο του δυστυχήματος", είπε ο αξιωματικός αυτός, διευκρινίζοντας ότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο αεροπλάνο της Trans Air Congo (TAC) επέβαιναν το τετραμελές πλήρωμα - κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και δύο μηχανικοί- αλλά επίσης και πέντε "λαθρεπιβάτες".

Τα Αντόνοφ δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν επιβάτες λόγω των δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν. Ωστόσο, ορισμένες φορές τα πληρώματα επιτρέπουν σε γνωστούς ή σε όσους πληρώνουν καλά να επιβιβάζονται λαθραία.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κατά την πτώση του το αεροπλάνο ισοπέδωσε τουλάχιστον 20 σπίτια.

"Το αεροπλάνο έπεσε κατά την απογείωση", είπε ο Μισέλ Αμπεντέ, ο γενικός διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

"Ξεκίνησε τη διαδικασία απογείωσης αφού πήρε το πράσινο φως από τον πύργο ελέγχου. Βλέπουμε υλικές ζημιές αλλά προς το παρόν επιφυλασσόμαστε να μιλήσουμε για νεκρούς", πρόσθεσε.

SHARE:

24Media Network