Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ: Η μοιραία πτώση σε live μετάδοση – Βίντεο ντοκουμέντο

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ: Η μοιραία πτώση σε live μετάδοση – Βίντεο ντοκουμέντο
Caption/Twitter

Επιβάτης του μοιραίου αεροσκάφους, που συνετρίβη χτες στην Πόχαρα του Νεπάλ, προκαλώντας τον θάνατο 68 ανθρώπων, κατέγραψε με το κινητό του τη συντριβή, καθώς εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε live μετάδοση στο Facebook.

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αεροσκάφος της Yeti Airlines που συνετρίβη στην Πόχαρα του Νεπάλ, χτες Κυριακή (15/1), ήρθε στη δημοσιότητα προκαλώντας σοκ, καθώς δείχνει λεπτό προς λεπτός την μοιραία πτώση.

Το βίντεο κατέγραψε ένας επιβάτης του αεροσκάφους, ο οποίος πραγματοποίησε live μετάδοση στο Facebook κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Όπως διακρίνεται και στο βίντεο ενώ η προσγείωση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ομαλά, με τον επιβάτη μάλιστα να χαμογελάει τακτικά στην κάμερα, ξαφνικά όλα γίνονται “κόκκινα” εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο αεροσκάφος αμέσως μετά την έκρηξη.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά

Αξιωματούχος του αεροδρομίου της Κατμαντού δήλωσε ότι ανασύρθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά, ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, του μοιραίου αεροσκάφους ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines.

Το Νεπάλ έχει βυθιστεί στο πένθος με τους νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας να ανέρχονται στους 68, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, αμέσως μετά την τραγωδία του 1992, κατά το οποίο και οι 167 επιβαίνοντες του Airbus A300 της Pakistan International Airlines έχασαν τη ζωή τους, όταν αυτό συνετρίβη καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Κατμαντού.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη χτες Κυριακή (15/1) επέβαιναν 57 υπήκοοι Νεπάλ, 5 υπήκοοι Ινδίας, 4 υπήκοοι Ρωσίας, 2 υπήκοοι Νότιας Κορέας και από 1 της Αργεντινής, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζητούμενο της σημερινής επιχείρησης, που διακόπηκε χτες λόγω σκότους, είναι να ανασυρθούν οι σοροί πέντε θυμάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η τύχη των υπολοίπων. Ακόμη 63 σοροί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και πρόκειται να παραδοθούν στις οικογένειές τους μετά την ταυτοποίηση και τη νεκροψία-νεκροτομή.

Οι αρχές δημιούργησαν επιτροπή η οποία θα ερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα και θα προτείνει μέτρα για την αποφυγή της επανάληψης ανάλογων τραγωδιών.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2000, στο Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα σχεδόν 350 άνθρωποι. Στη χώρα της Ασίας βρίσκονται 8 από τα πιο ψηλά βουνά στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, ενώ οι απότομες αλλαγές του καιρού δημιουργούν συχνά επικίνδυνες συνθήκες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα