Συντριβή ρωσικού μαχητικού στη Συρία - Νεκροί οι 2 πιλότοι

Ρωσικό μαχητικό SU-30 σε αεροπορική βάση στη Συρία
Ρωσικό μαχητικό SU-30 σε αεροπορική βάση στη Συρία AP

Το ρωσικό Su-30SM κατέπεσε στη Μεσόγειο λίγη ώρα αφότου απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Khmeimim

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί της Πέμπτης στη Συρία, στις ακτές της Λαττάκειας. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε την είδηση και ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Το διθέσιο αεριωθούμενο Sukhoi-30SM συνετρίβη αφού απογειώθηκε από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία της Λαττάκειας. Σύμφωνα με τα πρακτορεία, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως τα δύο μέλη του πληρώματος του αεριωθουμένου προσπάθησαν μάταια μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσουν το αεροπλάνο.

ADVERTISING

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της αεροπορικής καταστροφής μπορεί να ήταν πουλιά που μπήκαν στον κινητήρα», ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Το αεροπλάνο δεν επλήγη από οποιοδήποτε βλήμα», πρόσθεσε.

Το Sukhoi-30SM είναι από τα πιο προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας και είχε πραγματοποιήσει την παρθενική πτήση του το 2012. Στη Συρία είχε χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων αέρος-εδάφους εναντίον ανταρτικών στόχων και για να συνοδεύει επιθετικά αεριωθούμενα και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Επισήμως 86 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία αφότου άρχισε η επέμβαση της Μόσχας στη σύγκρουση, τον Σεπτέμβριο 2015, υπέρ του συμμάχου της, του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Περίπου 3.000 ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία, οι περισσότεροι ανεπτυγμένοι στην αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, στη βορειοδυτική Συρία.

Πηγή: 

RT.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Συρία

24Media Network