Συρία: Χιλιάδες τρέπονται σε φυγή για να γλυτώσουν τους βομβαρδισμούς

Συρία: Χιλιάδες τρέπονται σε φυγή για να γλυτώσουν τους βομβαρδισμούς
Φωτογραφία αρχείου AP

Νέο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία δημιουργεί το κύμα βομβαρδισμών στο βορειοδυτική Συρία.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν την Παρασκευή στα σύνορα με την Τουρκία προερχόμενοι από το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη βορειοδυτική Συρία, το οποίο σφυροκοπούν οι ρωσικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός.

Μεγάλη ουρά οχημάτων ήταν ορατή λόγω της μαζικής εξόδου των κατοίκων από την πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, που ελέγχει η αντιπολίτευση κι η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο επιθέσεων, μεταξύ άλλων και αεροπορικών πληγμάτων. Βρίσκεται σε εξέλιξη «η έξοδος χιλιάδων ανθρώπων.

“Πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή, βλέπουμε ανθρώπους να περπατούν στους δρόμους και ανθρώπους να περιμένουν κοντά στα σπίτια τους προκειμένου να τους πάρουν τα αυτοκίνητα για να φύγουν” είπε ο Οσάμα Ιμπραχίμ, διασώστης από το Μααράτ αλ Νούμαν.

Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μααράτ αλ Νούμαν και 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, αναφέρουν οι ομάδες διάσωσης.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος στις επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον κατοικημένων περιοχών στην περιοχή, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ. Όπως μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ, ο συριακός στρατός προωθήθηκε σε διάφορα χωριά νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα