Συρία: "Παγώνουν" τις επιχειρήσεις κατά του ISIS οι Κούρδοι

Στρατιώτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην πόλη Ταλ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
Στρατιώτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην πόλη Ταλ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας AP

Κούρδος στρατηγός ανέφερε ότι οι δραστηριότητες κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους θα περιοριστούν σε αμυντικές επιχειρήσεις.

Ο διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατηγός Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί, ανακοίνωσε το «πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Έχουμε παγώσει όλες τις δραστηριότητές μας ενάντια στο Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Αμπντί σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κουρδικό κανάλι Ronahi.

ADVERTISING

Οι SDF θα περιοριστούν σε «αμυντικές επιχειρήσεις εναντίον του Νταές», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή διατυπώνεται καθώς ο τουρκικός στρατός διεξάγει στρατιωτική επέμβαση κατά των κουρδικών περιοχών της βόρειας Συρίας.

Παράλληλα ο Κούρδος στρατηγός ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έφερε αντίρρηση σε μια συμφωνία που κατέληξαν οι κουρδικές δυνάμεις και η συριακή κυβέρνηση για την προστασία της Συρίας από την τουρκική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα εγγυηθεί τη συμφωνία SDF-Δαμασκού. Ο στρατηγός Αμπντί υποστήριξε πως η συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για μια πολιτική λύση, ικανή να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Κούρδων στη Συρία.

Όπως διευκρίνισε η συμφωνία απαιτεί από τις συριακές κυβερνήσεις δυνάμεις να αναπτυχθούν κατά μήκος όλων των βορειοανατολικών συνόρων με την Τουρκία και πως είναι λανθασμένες οι αναφορές ότι οι SDF παραδίδουν τον έλεγχο των περιοχών τους σε κυβερνητικές δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εισβολή στη Συρία, Συρία, Τουρκία, Κούρδοι, Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Για τον Πόντιο Πιλάτο Τραμπ το "PKK είναι χειρότεροι τρομοκράτες από τους τζιχαντιστές"

Απαντάει με κυρώσεις - αντίποινα η Τουρκία στα μέτρα των ΗΠΑ

Διαβεβαιώσεις Τουρκίας σε Ρωσία ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

SHARE:

24Media Network