Συρία: Δύο νοσοκομεία εκτός λειτουργίας μετά από βομβαρδισμούς - 8 νεκροί

Βομβαρδισμοί στη Συρία (φωτογραφία αρχείου)
Βομβαρδισμοί στη Συρία (φωτογραφία αρχείου) AP

Το νοσοκομείο της κοινότητας Καφράνμπελ και άλλο ένα, υπόγειο νοσοκομείο κοντά στην κοινότητα Χας, χτυπήθηκαν από βόμβες στην επαρχία Ιντλίμπ. Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν δύο νοσοκομεία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μετά τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του, όπως ανέφερε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς αυτούς σε διάφορες περιοχές της επαρχίας.

Οι βομβαρδισμοί στο Ιντλίμπ και σε άλλες, γειτονικές περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, στη βορειοδυτική Συρία, έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα, το νοσοκομείο της κοινότητας Καφράνμπελ και άλλο ένα, υπόγειο νοσοκομείο κοντά στην κοινότητα Χας, χτυπήθηκαν από βόμβες. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου βιντεοσκόπησε τις δύο κλινικές.

Το Παρατηρητήριο αποδίδει τα πλήγματα αυτά στη Μόσχα, εξετάζοντας τον τύπο των αεροσκαφών και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και τα σχέδια πτήσης. "Το νοσοκομείο του Καφράνμπελ είναι εκτός λειτουργίας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής", είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό αυτό.

Στην κοινότητα Χας, το νοσοκομείο τέθηκε επίσης εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον Ουμπάιντα Νταντούς, έναν υπεύθυνο της ιατρικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Syria Relief & Development, που είχε αναλάβει τη λειτουργία του. Η κλινική είχε εκκενωθεί πριν από τον βομβαρδισμό.

Στις εικόνες που τράβηξε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου διακρίνεται πυκνός άσπρος καπνός να υψώνεται πάνω από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στο σημείο όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, του οποίου είναι ορατή μόνο η είσοδος.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στα τέλη Απριλίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας ένα ιατρικό κέντρο και δύο νοσοκομεία στην περιοχή αυτή λόγω των βομβαρδισμών.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπεν Στίλερ: Ζητά από τη Γερουσία να βοηθήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία

SHARE:

24Media Network