Συρία: Οκτώ τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Δαμασκό

Έκρηξη στη Συρία - Φωτό αρχείου
Έκρηξη στη Συρία - Φωτό αρχείου AP

Η έκρηξη στην αποθήκη σε στρατιωτική ζώνη, αναφέρθηκε αρχικά ότι σημειώθηκε από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, σε κοντινό χωράφι και εξαπλώθηκε αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια.

Έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο σε αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε «στρατιωτική ζώνη» στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας Δαμασκό, έπειτα από πυρκαγιά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana και οκτώ μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

«Σε μια αποθήκη πυρομαχικών του συριακού στρατού, η οποία βρίσκεται στη δυτική Δαμασκό, σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, σε κοντινό χωράφι και άρχισε να εξαπλώνεται» ανέφερε αρχικά το Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

Αργότερα, ωστόσο, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή που έλεγε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστούν» τα αίτια της έκρηξης.

ADVERTISING

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Εντούτοις, η μη κυβερνητική οργάνωση επισήμανε: «Δεν είναι σαφές εάν η έκρηξη οφείλεται σε μια εσκεμμένη ενέργεια ή εάν είναι αποτέλεσμα των πυρκαγιών στην περιοχή».

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ρουκέτες στον ουρανό.

Η αποθήκη βρίσκεται στη στρατιωτική ζώνη Ντούμαρ, μια συνοικία στο δυτικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Sana.

Η έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network