Η Ταϊλάνδη ανέστειλε τις πτήσεις από την Ινδία λόγω κορονοϊού

Η Ταϊλάνδη ανέστειλε τις πτήσεις από την Ινδία λόγω κορονοϊού
Αεροπλάνο AP

Ενώ τις τελευταίες ημέρες η Ινδία καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, η Ταϊλάνδη αποφάσισε να μην δέχεται επισκέπτες από τη χώρα.

Η Ταϊλάνδη ανέστειλε την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για τους επισκέπτες από την Ινδία, λόγω ανησυχιών για εισαγόμενα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ περισσότεροι χώροι κλείνουν σήμερα στην Μπανγκόκ στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων στην χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ένα παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία ανέρχονται σε 352.991, ενώ ο συνολικός αριθμός τους ξεπέρασε τα 17 εκατομμύρια στη χώρα, όπου τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν έλλειψη οξυγόνου, κλινών και αντιιικών φαρμάκων.

Η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Νέο Δελχί ανακοίνωσε ότι η έκδοση πιστοποιητικών για την είσοδο στη χώρα μη Ταϊλανδών πολιτών που ταξιδεύουν από την Ινδία θα ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) διέψευσε τις πληροφορίες ότι ιδιωτικά τζετ που μεταφέρουν πλούσιους ανθρώπους από την Ινδία ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη.

“Επιβεβαιώνουμε ότι καμία πτήση τσάρτερ από Ινδούς εκατομμυριούχους δεν ζήτησε άδεια από την CAAT για να έρθει στην Ταϊλάνδη”, αναφέρει η αρχή σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον Μάιο θα προγραμματιστούν τέσσερις πτήσεις επαναπατρισμού από την Ινδία στην Ταϊλάνδη, προσθέτει η CAAT.

Η Ταϊλάνδη, η οποία αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα 2.048 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε μια ημέρα, με τα οποία το σύνολό τους ανήλθε σε 57.508 από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανέρχεται σε 148.

Από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 901 καταγράφηκαν στην Μπανγκόκ, η οποία αποτελεί το κέντρο του νέου ξεσπάσματος του ιού.

Πάρκα, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και παιδικοί σταθμοί θα μείνουν κλειστοί από σήμερα, Δευτέρα, ως τις 9 Μαΐου κατόπιν σχετικής εντολής που εκδόθηκε.

Επίσης πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ποσό άνω των 520 ευρώ θα επιβάλλεται σε όποιον δεν φοράει μάσκα σε δημόσιους χώρους βάσει των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί για να αναχαιτιστεί το ξέσπασμα της επιδημίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα