Ταϊλάνδη: Απαγόρευσε το διαδικτυακό πορνό – Κύμα αντιδράσεων από τους χρήστες

Ταϊλάνδη: Απαγόρευσε το διαδικτυακό πορνό – Κύμα αντιδράσεων από τους χρήστες
shutterstock

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απαγόρευσε το Pornhub και 190 άλλους ιστότοπους πορνογραφίας επειδή είναι παράνομες βάσει του νόμου περί εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της χώρας. Οργή και αντιδράσεις από τους χρήστες.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δήλωσε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου ότι απαγόρευσε το Pornhub και 190 άλλους ιστότοπους πορνογραφίας, προκαλώντας οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία και εγείροντας διαμαρτυρίες κατά της απόφασης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας Puttipong Punnakanta είπε ότι το μπλοκάρισμα αυτών των σελίδων ήταν μέρος των προσπαθειών περιορισμού της πρόσβασης σε ιστότοπους πορνογραφίας και τζόγου, οι οποίες είναι παράνομες βάσει του νόμου περί εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της χώρας.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες έκαναν τάση στο #SavePornhub hashtag στο Twitter και επέκριναν το κλείσιμο του ιστότοπου σε μια χώρα που ήταν μεταξύ των 20 κορυφαίων στην καθημερινή επισκεψιμότητα του Pornhub το 2019. Γενικότερα, η χώρα είναι παγκοσμίως γνωστή για την σεξουαλική της βιομηχανία.

Σύμφωνα με το Pornhub, οι χρήστες της Ταϊλάνδης πέρασαν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπο πέρυσι, με 11 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα ημερισίως, σε σύγκριση με οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Μια ακτιβιστική ομάδα που ονομάζεται Anonymous Party είπε: «Θέλουμε να ανακτήσουμε το Pornhub. Οι άνθρωποι δικαιούνται επιλογές».

Μερικές δεκάδες ακτιβιστές διαδήλωσαν διαδήλωσαν για το μπλοκάρισμα των σελίδων έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας, κρατώντας πανό που έγραφαν «δωρεάν Pornhub».

Το Pornhub δεν απάντησε προς το παρόν.

Η εταιρεία έρευνας Διαδικτύου, Top10VPN, δήλωσε ότι σημείωσε αύξηση στις αναζητήσεις από την Ταϊλάνδη για εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), τα οποία βοηθούν στην παράκαμψη της λογοκρισίας, κατά 640% σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, αφού το Pornhub δεν ήταν προσβάσιμο από αργά τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

“Εάν κάποιος δεν μισούσε μέχρι πριν την τωρινή στρατιωτική κυβέρνηση, τώρα μάλλον τη μισεί”, δήλωσε ένας χρήστης του Twitter, σύμφωνα με το CNN.

Η απόφαση έδειξε ότι η Ταϊλάνδη είναι «μια χώρα ψηφιακής δικτατορίας, με συντηρητικούς στην εξουσία που προσπαθούν να ελέγξουν αυτό που οι νέοι θέλουν να παρακολουθήσουν, να πουν και να κάνουν online».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα