Ταϊλάνδη: Όποιος πετάξει σκουπίδια κάτω, του τα επιστρέφουν σπίτι του

Ταϊλάνδη: Όποιος πετάξει σκουπίδια κάτω, του τα επιστρέφουν σπίτι του
Facebook TOP Varawut

"Τα σκουπίδια σας, θα σας τα στείλουμε πίσω" προειδοποιεί η ανάρτηση, υπενθυμίζοντας ότι τα σκουπίδια σε ένα Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης είναι αδίκημα.

Οι αρχές στο δημοφιλές Εθνικό Πάρκο Khao Yai κοντά στην Μπανγκόκ θα αρχίσουν να στέλνουν τα απορρίμματα σε όποιον είναι υπεύθυνος για αυτά, δήλωσε ο Υπουργός περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης, ως υπενθύμιση ότι όταν βρισκόμαστε στη φύση, οφείλουμε να την σεβόμαστε.

Ταυτόχρονα, οι παραβάτες θα αποκτούν ποινικό μητρώο, αφού θα καταγράφονται από την αστυνομία.

Οι επισκέπτες του πάρκου οφείλουν να δηλώσουν την διεύθυνσή τους, διευκολύνοντας τις ταϊλανδικές αρχές να τους εντοπίσουν αν αφήσουν πίσω τους σκουπίδια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Varawut Silpa-archa δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες σκουπιδιών που συλλέχθηκαν και είναι έτοιμα για αποστολή.

“Τα σκουπίδια σας, θα σας τα στείλουμε πίσω” προειδοποιεί η ανάρτηση, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους ότι τα σκουπίδια σε ένα Εθνικό Πάρκο είναι αδίκημα που μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, καθώς και βαριά πρόστιμα.

Μαζί με κενά πλαστικά μπουκάλια, κουτιά και περιτυλίγματα, το κουτί στην ανάρτηση στο Facebook περιέχει μια ευγενική σημείωση που γράφει: “Ξεχάσατε αυτά τα πράγματα στο Εθνικό Πάρκο, [Ο Υπουργός Περιβάλλοντος] Khao Yai”.

Οι αρχές του πάρκου αναφέρουν ότι τα σκουπίδια που αφήνονται πίσω μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα ζώα που μπορεί να προσπαθήσουν να τα φάνε.

Το Εθνικό Πάρκο Khao Yai, το οποίο βρίσκεται βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, εκτείνεται σε περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (770 τετραγωνικά μίλια) και είναι πολύ δημοφιλές στους πεζοπόρους, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη και είναι γνωστό για τους καταρράκτες, τα ζώα και τα τοπία του. Είναι σίγουρα τιμητικό για το ταϊλανδικό κράτος να το προστατεύει θεσπίζοντας αυστηρά μέτρα.

Ελέφαντες στο φυσικό τους περιβάλλον, στην Ταϊλάνδη. AP

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα