Taste Atlas 2022: Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Έκπληξη η θέση της Ελλάδας

Taste Atlas 2022: Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Έκπληξη η θέση της Ελλάδας
Ελληνική κουζίνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου βρίσκει την Ελλάδα πολύ ψηλά. Ποια χώρα "φιγουράρει" στην πρώτη θέση και ποια στην τελευταία.

Δημοσιεύτηκε ο κατάλογος World Taste Atlas για το 2022 ο οποίος περιλαμβάνει τη λίστα με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, βασιζόμενος στην προτίμηση του κοινού.

Το TasteAtlas κατέταξε τις κουζίνες του κόσμου σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού για τα συστατικά, τα πιάτα, αλλά και το αλκοόλ της κάθε χώρας.

Την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο και τα μακαρόνια να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ελλάδα και η πλούσια κουζίνα της, με το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να θεωρούνται τα κορυφαία 5 με βάση τη βαθμολογία.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, στην πέμπτη η Ινδία, στην έκτη το Μεξικό, στην έβδομη η Τουρκία, στην όγδοη οι ΗΠΑ, στην ένατη η Γαλλία και στη δέκατη το Περού.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρέθηκαν η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Λετονία, το Μαρόκο και η Νορβηγία.

Την ίδια στιγμή, στα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου βρέθηκαν τα παϊδάκια (15η θέση), ο γύρος (31η), το γιουβέτσι (36η) και ο μπακαλιάρος (41η). Νούμερο 1 πιάτο στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα είναι το ιαπωνικό καρέ.

Παρακάτω, ολόκληρη η λίστα για το 2022:

Η σχετική λίστα Taste Atlas 2022

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα