Telegraph: Η βαλίτσα έκρυβε το δηλητήριο για τον Σκριπάλ

Telegraph: Η βαλίτσα έκρυβε το δηλητήριο για τον Σκριπάλ
Police officers stand guard at the bottom of the road where former Russian double agent Sergei Skripal lives in Salisbury, England, Tuesday, March 13, 2018. The use of Russian-developed nerve agent Novichok to poison ex-spy Sergei Skripal and his daughter makes it "highly likely" that Russia was involved, British Prime Minister Theresa May said Monday. Novichok refers to a class of nerve agents developed in the Soviet Union near the end of the Cold War. (AP Photo/Matt Dunham) ap

Η Γιούλια Σκριπάλ ταξίδεψε αεροπορικώς στο Λονδίνο από την Ρωσία στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, δηλαδή μια μέρα προτού βρεθεί δηλητηριασμένη μαζί με τον πατέρα της

Στη βαλίτσα της κόρης του Σκριπάλ, προτού αναχωρήσουν από Μόσχα για Βρετανία, είχαν τοποθετήσει τη νευροπαραλυτική ουσία, με την οποία τους δηλητηρίασαν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ο 66χρονος ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η 33χρονη κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι στις 4 Μαρτίου. Οι δυο τους νοσηλεύονται έκτοτε σε κρίσιμη κατάσταση και έχει ξεσπάσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας-Ρωσίας για το ποιος ευθύνεται.

Η Γιούλια Σκριπάλ ταξίδεψε αεροπορικώς στο Λονδίνο από την Ρωσία στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι βρετανοί ερευνητές διερευνούν την υπόθεση να είχε εμποτιστεί με την νευροπαραλυτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κάποιο ρούχο, κάποιο καλλυντικό ή κάποιο δώρο που ανοίχτηκε στο σπίτι του Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, γράφει επίσης η Telegraph, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι στην δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα και της κόρης του χρησιμοποιήθηκε η τοξική ουσία Νοβιτσόκ, ένας νευροπαραλυτικός παράγοντας που δημιουργήθηκε από τον σοβιετικό στρατό και με βάση τις συνθήκες θα έπρεπε να είχε καταστραφεί.

Από την ουσία αυτή δηλητηριάστηκε και ένας Βρετανός αστυνομικός που αντιμετώπισε το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα