Τέσσερις μαροκινές κατηγορούν τον Γάλλο μεγιστάνα Ζακ Μπουτιέ για σεξουαλική παρενόχληση

Τέσσερις μαροκινές κατηγορούν τον Γάλλο μεγιστάνα Ζακ Μπουτιέ για σεξουαλική παρενόχληση
youtube

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του 75χρονου μεγιστάνα, Ζακ Μπουτιέ. Ερευνάται επίσης από τις γαλλικές αρχές για βιασμό ανηλίκου και σωματεμπορία.

Τέσσερις γυναίκες στο Μαρόκο κατέθεσαν τις καταγγελίες τους για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Γάλλου μεγιστάνα των ασφαλιστικών, Ζακ Μπουτιέ.

Οι γυναίκες που είναι σήμερα ηλικίας μεταξύ 26 και 28 ετών, είχαν προσληφθεί στην εταιρεία του στην Ταγγέρη και, όπως είπαν, απολύθηκαν αφού αρνήθηκαν να ενδώσουν στην παρενόχληση και τον εκφοβισμό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 75χρονος ερευνάται επίσης από τις γαλλικές αρχές για βιασμό ανηλίκου και σωματεμπορία, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι θύμα εκβιασμού.

Ο Μπουτιέ, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας, παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος των ασφαλιστικών Vilavi, παλαιότερα γνωστή ως Assu 2000, τον περασμένο μήνα.

Την Παρασκευή, η Μαροκινή Ένωση για τα Δικαιώματα των Θυμάτων (AMDV) διοργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην Ταγγέρη μεταξύ 2018 και Απριλίου 2022.

Μερικά από τα θύματα, εμφανίστηκαν φορώντας μάσκες προσώπου και σκούρα γυαλιά για να κρύψουν την ταυτότητά τους.

«Ζήτησε να κοιμηθεί μαζί μου και όταν του είπα όχι, μου ζήτησε να του συστήσω μια αδερφή, μια ξαδέρφη ή έναν φίλο, λέγοντας ότι θα μου έκανε ένα ωραίο δώρο ως αντάλλαγμα», είπε μια από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες κατηγόρησαν επίσης και άλλα στελέχη σε Γαλλία και Μαρόκο για ανάμειξη.

“Ο Ζακ από μόνος του δεν είναι τρομακτικός, αλλά με τους συνεργούς του, πάνω από όλα στην Ταγγέρη, τότε είναι τρομακτικός. Άρχισαν λοιπόν να με παρενοχλούν ηθικά, πραγματική παρενόχληση για άλλη μια φορά, με ώθησαν να παραιτηθώ”, είπε μια άλλη γυναίκα.

Η γαλλική αστυνομία υποπτεύεται τον επιχειρηματία ότι κράτησε έως και επτά εφήβους σε ένα διαμέρισμα επί σειρά ετών.

Η γαλλική έρευνα ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, όταν μια 22χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, λέγοντας ότι κρατούνταν αιχμάλωτη από αυτόν για πέντε χρόνια – αναγκασμένη να του προσφέρει σεξ με αντάλλαγμα φαγητό και διαμονή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα