Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη κοντά στο κτίριο υπηρεσιών στρατού στην Αίγυπτο

Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη κοντά στο κτίριο υπηρεσιών στρατού στην Αίγυπτο

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Δέλτα του Νείλου, στην επαρχία Σαρκίγια, βορείως του Καΐρου. Τέσσερις τραυματίες

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε στόχο κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Δέλτα του Νείλου στην επαρχία Σαρκίγια, σύμφωνα με αξιωματούχο του αιγυπτιακού στρατού.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως η έκρηξη κατέστρεψε μερικώς τον πίσω τοίχο του κτιρίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, οι τέσσερις τραυματίες ήταν φρουροί του κτιρίου.

Την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον συγκροτήματος της αστυνομίας, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile News TV μετέδωσε πως επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

"Πιθανότατα δεν θα έχουμε νεκρούς", δήλωσε μια από τις πηγές.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων με στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι, μετά την επίθεση της Τρίτης, η οποία είχε ωστόσο καταδικασθεί από την οργάνωση. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει μια ριζοσπαστική ισλαμιστική παράταξη, η Άνσαρ Μπαΐτ αλ-Μάκντις, η οποία επικρίνει ανοικτά τους Αδελφλούς Μουσουλμάνους.

Πέντε άνθρωποι είχαν επίσης τραυματισθεί από βόμβα που εξερράγη την Πέμπτη κοντά σε λεωφορείο στο Κάιρο. Αυτή η επίθεση φαίνεται πως ήταν η πρώτη που είχε στόχο πολίτες, αν και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης στην οποία να αναφέρεται ποιος ήταν ο στόχος.

Επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον συγκροτήματος της αστυνομίας είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μανσούρα στο Δέλτα του Νείλου.

SHARE:

24Media Network