Θα μπαίνατε σε ταξί χωρίς οδηγό;

Θα μπαίνατε σε ταξί χωρίς οδηγό;

Ταξί χωρίς οδηγό... Σας ακούγεται μία επιλογή με ρίσκο; Στην Κίνα πάντως ήδη κυκλοφορούν φέρνοντας το μέλλον στο σήμερα.

Στη δεκαετία του 80 όταν βλέπαμε τον ΚΙΤ του Ιππότη της Ασφάλτου να κινείται χωρίς οδηγό μέναμε με το στόμα ανοιχτό και λέγαμε ότι είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Η εξέλιξη όμως της τεχνολογίας διέψευσε τους παιδικούς μας ενδοιασμούς. Στην Κίνα, στην Σεντζέν για την ακρίβεια, κυκλοφορούν τα πρώτα ΤΑΧΙ χωρίς οδηγό τα οποία δουλεύουν απολύτως ηλεκτρονικά και απολύτως αυτόματα. Αλήθεια!

Δεν είναι φυσικά τα πρώτα οχήματα που κινούνται χωρίς οδηγό. Ωστόσο σε ότι αφορά το οχήματα που δεν αποτελούν μέσα μαζικής μεταφοράς η έκπληξη είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Στα εν λόγω ταξί, τα οποία καλεί κανείς μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο, η τεχνολογία αποθεώνεται. Πληκτρολογεί κανείς τη διεύθυνση προορισμού και εν συνεχεία αφήνεται στα “χέρια” του ρομπότ που οδηγεί.

Στο φυσιολογικό ερώτημα τι γίνεται σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα απρόοπτο στο δρόμο, η απάντηση είναι ότι το όχημα είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε, ας πούμε, το drivelless ταξί να κόβει ταχύτητα μπροστά σ’ ένα φορτηγό που παρουσιάζεται από το πουθενά μπροστά του.

Κλείνουμε με μία σκέψη που ίσως την κάνατε και εσείς που διαβάζετε: Τι θα έκανε ένα τέτοιο ταξί στους…άναρχους δρόμους της Αθήνας με την τεράστια κίνηση και τη σχεδόν μηδαμινή προσήλωση στον ΚΟΚ; Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version