‘Θερμικό σήμα’ αναπτερώνει τις ελπίδες για το χαμένο υποβρύχιο – Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου

‘Θερμικό σήμα’ αναπτερώνει τις ελπίδες για το χαμένο υποβρύχιο – Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου
An Argentine national flag with a drawing of a submarine hangs from the fence surrounding the naval base in Mar del Plata, Argentina, Tuesday, Nov. 21, 2017. The search continues for the missing submarine, with 44 crew members, that has been lost for six days in the South Atlantic. (AP Photo/Vicente Robles) AP Photo/Vicente Robles

Επτά ημέρες-οι οποίες εξαντλούνται σήμερα- επρόκειτο να κρατήσουν τα αποθέματα οξυγόνου για το πλήρωμα του υποβρυχίου που αγνοείται

Ένα “θερμικό σήμα” το οποίο πιθανόν να προέρχεται από το αργεντινικό υποβρύχιο που εξαφανίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη, εντόπισε αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε απόσταση 185 μιλίων από τις ακτές της Αργεντινής. Το σήμα εντοπίστηκε σε σημείο όπου βρισκόταν εντός της πιο πρόσφατης περιμέτρου ερευνών που έθεσαν οι αρχές.

Το υποβρύχιο Σαν Χουάν, εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου και ενώ έπλεε από την Ουσουάια, στη Γη του Πυρός, προς την πόλη Μαρ ντε Πλάτα, στις βόρειες ακτές της χώρας και για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε διεθνής απόστολή διάσωσης με συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Χιλής, του Περού, της Κολομβίας, της Ουρουγουάης και της Αργεντινής.

Το σήμα που εντοπίστηκε και φαίνεται να προέρχεται από μεταλλικό αντικείμενο, δεν είναι επαρκές για να αποσαφηνίσει εάν πρόκειται όντως για το υποβρύχιο ή για κάποιο παλαιότερο ναυάγιο. Παρ’ όλα αυτά, δόθηκε εντολή για ταχεία δράση, καθώς τα 44 μέλη του πληρώματος, διέθεταν απόθεμα οξυγόνου για 7 ημέρες, το οποίο επρόκειτο να εξαντληθεί σήμερα το πρωί, εάν ενδιάμεσα δεν λάμβανε χώρα κάποιο περιστατικό που θα το έθετε σε κίνδυνο.

“Το ζήτημα του οξυγόνου μας απασχόλησε εξαρχής και πλέον εισερχόμαστε σε μία κρίσιμη φάση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού, Ενρίκε Μπάλμπι. Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί για το “θερμικό σήμα”.

Πληροφορίες: clarin Φωτογραφία:AP Photo/Vicente Robles

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα