Θρίλερ με τον Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τους γιατρούς

Θρίλερ με τον Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τους γιατρούς
President Donald Trump walks from the Oval Office before boarding Marine One at the White House, Wednesday, Sept. 30, 2020, in Washington, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Minnesota. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει ουσιαστικά τους γιατρούς που νωρίτερα το Σάββατο έλεγαν ότι η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ εξελίσσεται ομαλά. Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο λέει ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

Τελικά ακόμα και στην υπόθεση της ασθένειάς του με κορονοϊό, με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη.

Την ώρα που οι γιατροί, σε επίσημη ανακοίνωσή τους, καθησύχαζαν τους πάντες λέγοντας ότι ο πρόεδρος πηγαίνει εξαιρετικά καλά χωρίς να έχει συμπτώματα, ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τους γιατρούς. Πρωτοφανές!

Αρχικά οι πηγές του Λευκού Οίκου που έκαναν λόγο για κρίσιμο επόμενο 48ώρο δεν κατονομάζονταν, ωστόσο εν συνεχεία την ευθύνη πήρε πάνω του επώνυμα ο Μάρκ Μίντοους ο οποίος μίλησε ακόμα και για κρίσιμη κατάσταση την Παρασκευή!

Η αλλαγή του κλίματος ήρθε από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος αναγκάστηκε να λάβει οξυγόνο την Παρασκευή την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός με κορονοϊό. Μόλις αυτό κοινοποιήθηκε, οι γιατροί έγιναν περισσότερο αινιγματικοί χωρίς να παρουσιάζουν την ίδια σιγουριά του ανακοινωθέντος.

Στο παραπάνω tweet αποκαλύπτεται η “αγωνία” του επικεφαλής του Λευκού Οίκου να δώσει μία διαφορετική εκδοχή, αρχικά off the record στους διαπιστευμένους ρεπόρτερ.

Δικαίως η Ολίβια Νούζι, έμπειρη ρεπόρτερ, διαπιστώνει ότι “δεν ξέρουμε ποιος να εμπιστευτούμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η υγεία του προέδρου των ΗΠΑ”.

Εχει πυρετό ή όχι;

Διχογνωμία υπάρχει και το αν ο Τραμπ έχει ή όχι συμπτώματα το Σάββατο. Οι γιατροί το αρνήθηκαν, άλλες πηγές έκαναν λόγο δέκατα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τραμπ νοσηλεύεται σε ένα εξαιρετικό νοσοκομείο, το Γουόλτερ Ριντ, και βρίσκεται υπό εντατική παρακολούθηση. Είναι επίσης 74 ετών και παχύσαρκος κάτι που σημαίνει ότι η περίπτωσή του χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Ο ίδιος πάντως, σε tweet του, τόνισε ότι όλα είναι πολύ καλά και εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου να τον θεραπεύσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο Τραμπ λαμβάνει ήδη ένα κοκτέιλ φαρμάκων το ένα συστατικό του οποίου είναι η γνωστή ουσία ρεμδεσιβίρη . Ουδείς όμως είναι σε θέση να βεβαιώνει αν η φαρμακευτικήγ αγωγή θα πιάσει τόπο.

O Αμερικανός πρόεδρος, σε κάθε περίπτωση, θα εξακολουθήσει να νοσηλευέται τις επόμενες ημέρες.

Αυτό είναι το δωμάτιο του Τραμπ στο νοσοκομείο

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα