Θρήνος στην Κύπρο: Πέθανε 10χρονος που είχε τραυματιστεί παίζοντας μπάσκετ

Θρήνος στην Κύπρο: Πέθανε 10χρονος που είχε τραυματιστεί παίζοντας μπάσκετ
Πέθανε 10χρονος που είχε τραυματιστεί παίζοντας μπάσκετ Pixabay

Η μητέρα επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς για τον θάνατο του παιδιού της

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κύπρο η τραγωδία δεκάχρονου μαθητή, ο οποίος, μετά τον τραυματισμό του στο σχολείο, υπέκυψε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Η μητέρα του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς, ενώ οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας διέταξαν την διεξαγωγή έρευνας.

Ο μικρός τραυματίστηκε ενώ έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στο δημοτικό σχολείο. Ειδοποιήθηκε αμέσως η μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας, από όπου πήρε εξιτήριο ύστερα από εξετάσεις.

Ωστόσο, ο μικρός ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί, ύστερα από νέες εξετάσεις, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 10χρονος Σταύρος εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στο μοιραίο.

Η μητέρα του, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, η οποία εργάστηκε ως νοσοκόμα στον Καναδά, είπε ότι την πρώτη φορά που πήγε το γιό της από το γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ρώτησε το γιατρό εάν έπρεπε να του κάνουν αξονική, της απάντησε πως η ακτινογραφία ήταν αρκετή. Ανέφερε επίσης, ότι υπέδειξε στο γιατρό ότι στο κεφάλι του παιδιού υπήρχε αιμάτωμα, αλλά αυτός, το μόνο που έκανε ήταν να εξετάσει το παιδί στα μάτια και τα αυτιά, επειδή πονούσε.

“Το παιδί, έπρεπε να μείνει εκεί και να το εξετάζουν συνεχώς και όχι να μου το δώσουν μέσα σε 20 λεπτά” είπε η μητέρα.

Έρευνα για το τραγικό συμβάν διέταξαν την Παρασκευή, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και το υπουργείο Παιδείας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί – είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης – και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα