Airbus A320: Ο Andreas Lubitz έπασχε από κατάθλιψη, έπαιρνε φάρμακα και δεν το είχε πει σε κανέναν

default image

Δεκάδες αρχεία, μικροαντικείμενα, αντικαταθλιπτικά χάπια και τον πύργο του υπολογιστή του Andreas Lubitz περισυνέλεξε η γερμανική αστυνομία από το σπίτι του. Μυστήριο παραμένει πρόσωπο που βγήκε με το πρόσωπό του καλυμμένο μαζί με τους Γερμανούς ερευνητές

Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Γερμανός συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης οδηγήθηκε στην απονενοημένη πράξη που στοίχισε τη ζωή σε 149 άτομα. Η γερμανικές αρχές επιβεβαιώνουν πως ανέσυραν μια σειρά από αντικείμενα και χαρτιά από το σπίτι του δράστη, διαψεύδοντας όμως πως ανάμεσά τους υπήρξε κάτι που προκρίνεται ως “σημαντική ανακάλυψη”.

Οι τελευταίες πληροφορίες, όπως τις μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο M6, αναφέρουν πως η αστυνομία βρήκε αντικαταθλιπτικά στο σπίτι του Γερμανού συγκυβερνήτη.

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο του Andreas Lubitz;

“Θα εξακριβώσουμε αν (τα όσα έχουμε συλλέξει) θα φέρουν αποδεικτικά στοιχεία” σημειώνουν οι υπεύθυνοι της έρευνα που βρέθηκαν στο σπίτι του στο Ντίσελντορφ. Οι αρχές έκαναν έρευνες και στο πατρικό σπίτι του, στην Μοντομπαούρ, που βρίσκεται το κρατίδιο της Ρηνανίας. Όπως μάλιστα διαβάζουμε στο 20minutes.fr, ένα άτομο το οποίο είχε σκεπασμένο το πρόσωπό του με μαντήλι εξήλθε της οικίας μαζί με τους ερευνητές, οι οποίοι όμως δεν έκαναν περισσότερες δηλώσεις για τον ρόλο του στην υπόθεση. 

 

Στις φωτογραφίες πάντως φαίνεται καθαρά πως οι ειδικοί περισυνέλεξαν αντικείμενα σε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, τον πύργο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του και μια χάρτινη κούτα γεμάτη αρχεία.

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Δεν είναι δεδομένο η αυτοκτονία. Και η EasyJet με τρεις πιλότους

Ένα έγκλημα υπό την επήρεια ηρεμιστικών;

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός για την υπεράσπιση θυμάτων από ατυχήματα που οφείλονται σε φαρμακευτική αγωγή στη Γαλλία εκτιμά πως ο Andreas Lubitz, που υπήρξε “καταθλιπτικός” και “υπέφερε από συναισθηματικά προβλήματα με την σύντροφό του”, θα είχε χωρίς αμφιβολία πρόσβαση σε βενζοδιαζεπίνες. Αυτά τα αγχολυτικά “θα έπρεπε να απαγορεύονται σε ασθενείς που φλερτάρουν με τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις παθολογικής κατάθλιψης. “Τα ηρεμιστικά αυτά ευνοούν ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά κατά του εαυτού που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο ατόμων που δεν έχουν καμιά σχέση με τον άνθρωπο που αυτοκτονεί” εξηγούν.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της γερμανικής πολιτικής αεροπορίας δηλώνει πως ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση “SIC” που σημαίνει “ειδική τακτική ιατρική εξέταση”. Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση “ειδική τακτική ιατρική εξέταση” αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Ο χαμηλών τόνων συγκυβερνήτης που παρέσυρε στο θάνατο 149 ανθρώπους

“Έχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή “SIC”, δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. ” ‘SIC’ σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι (ιατρική κατάσταση) αναφέρεται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο Χόλγκερ Κασπέρσκι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild σύμφωνα με την οποία η ένδειξη “SIC” είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Η εισαγγελία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι κατά την έρευνα βρέθηκαν έγγραφα που δείχνουν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Λούμπιτς είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του.

Δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας. Από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του. Η Γενική Εισαγγελία αναγγέλλει ότι η εξέταση των εγγράφων που έχουν βρεθεί θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Εξακολουθούν οι έρευνες στη Νότια Γαλλία

Στο μεταξύ, οι αρχές δηλώνουν πως οι έρευνες στο σημείο της συντριβής θα συνεχίσουν ίσως και φια δύο εβδομάδες ακόμη. “Τα συντρίμμια έχουν σχεδόν συλλεχθεί, αλλά τα διαμελισμένα πτώματα είναι πολλαπλά για να συλεχθούν και οι επιχειρήσεις μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και δύο εβδομάδες” δηλώνει ο Συνταγματάρχης Ξαβιέ Βιαλέν, εκπρόσωπος του στρατού. Ανάμεσα στους ερευνητές δέκα ασχολούνται με τη λήψη DNA και την ταύτιση των θυμάτων, ενώ πέντε άλλοι ασχολούνται με τη δικαστική διάσταση του θέματος. “Έχουμε στήσει ένα εργαστήριο στο σημείο όπου προχωρούμε στην ταυτοποίηση των θυμάτων” σημείωσε ο Συνταγματάρχης.


Διαβάστε ακόμη: Επικεφαλής της Lufthansa για το Airbus A320: Ο συγκυβερνήτης είχε περάσει όλα τα τεστ

Πηγή: ΑΠΕ, 20minutes.fr

Φωτογραφίες: Mirror

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα