Titan: Εντοπίστηκαν πιθανώς ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια

Titan: Εντοπίστηκαν πιθανώς ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια
Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan Paul Daly/The Canadian Press via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως βρέθηκαν πιθανόν ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια του "Titan". Θα πραγματοποιηθεί επίσημη ανάλυση.

Ανθρώπινα λείψανα φαίνεται να ανασύρθηκαν μέσα από τα συντρίμμια του Titan, του ιδιωτικού βαθυσκάφους στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβάτες.

Γιατροί από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Guardian, θα πραγματοποιήσουν επίσημη ανάλυση των λειψάνων, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή.

Νωρίτερα ανασύρθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Titan”, τα οποία μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο Horizon Arctic

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan © Paul Daly/The Canadian Press via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan © Paul Daly/The Canadian Press via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Στο μεταξύ, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει συγκαλέσει ερευνητικό Συμβούλιο Πεζοναυτών για να διερευνήσει την έκρηξη – το «υψηλότερο επίπεδο έρευνας που διεξάγει η ακτοφυλακή» ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής ερευνητής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τζέισον Νοιμπάουερ.

Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας OceanGate Expeditions oceangate.com

Σύμφωνα με τον Νοιμπάουερ, το συμβούλιο θα εργαστεί για να προσδιορίσει τα αίτια της καταστροφικής έκρηξης που οδήγησε στο θάνατο τους επιβαίνοντες, καθώς και να κάνει συστάσεις «για την επιδίωξη αστικών ή ποινικών κυρώσεων όπως είναι απαραίτητο».

Προς το παρόν, οι ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην ανάκτηση συντριμμιών από τον πυθμένα της θάλασσας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα