Titan: Ρεκόρ στη λύση του κύβου του Ρούμπικ ήθελε να σπάσει ο 19χρονος επιβάτης του υποβρύχιου

Titan: Ρεκόρ στη λύση του κύβου του Ρούμπικ ήθελε να σπάσει ο 19χρονος επιβάτης του υποβρύχιου
Το υποβρύχιο Titan, της OceanGate. AP

Ο 19χρονος Suleman Dawood, ο οποίος ήταν μεταξύ των επιβαινόντων που σκοτώθηκαν στο υποβρύχιο της OceanGate, είχε πάρει μαζί του τον κύβο του Ρούμπικ, για να σπάσει κάτω από τη θάλασσα το ρεκόρ της πιο γρήγορης λύσης.

Νέες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος με το υποβρύχιο “Titan”, που στοίχησε τη ζωή 5 ανθρώπων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως έχει γίνει γνωστό, ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο Shahzada Dawood κι ο 19χρονος γιος του, Suleman, πακιστανικής καταγωγής και ιδρυτές ενός επιστημονικού κέντρου. Ο Shahzada ήθελε πολύ να κάνει το ταξίδι στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού και ο γιος του τον ακολούθησε.

Μια ακόμα πτυχή του 19χρονου που αποκαλύπτει το BBC, ήταν ότι είχε σαν όνειρο να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης λύσης του κύβου στον βυθό της θάλασσας: Είχε μάλιστα κάνει αίτηση στο Γκίνες, ενώ ο πατέρας του είχε πάρει μαζί στο μοιραίο ταξίδι μια φωτογραφική μηχανή, προκειμένου να απαθανατίσει τη στιγμή.

Η μητέρα του 19χρονου αποκάλυψε πως ο γιος της λάτρευε τον κύβο του Ρούμπικ σε τέτοιο βαθμό που τον κουβαλούσε παντού μαζί του. Είχε μάλιστα καταφέρει να τον λύσει στον προσωπικό χρόνο ρεκόρ των 12 δευτερολέπτων. Πρόσθεσε ότι ο 19χρονος τής είχε πει: “θα καταφέρω να λύσω τον κύβο του Ρούμπικ στα 3.700 μέτρα κάτω από τη θάλασσα στον Τιτανικό“.

Η μητέρα και η αδερφή του Suleman Dawood αποφάσισαν να μάθουν πώς να λύνουν τον κύβο προς τιμήν του αδικοχαμένου 19χρονου.

Το ταξίδι με υποβρύχιο που ακυρώθηκε

Η μητέρα του Suleman σημείωσε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι στον Τιτανικό ήταν να γίνει αρχικά με εκείνη και τον άντρα της κάποια χρόνια πίσω, όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όταν το ταξίδι επαναπρογραμματίστηκε η Christine Dawood ανέφερε ότι έκανε πίσω για να πάει στη θέση της ο γιος της. “Ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτούς, γιατί και οι δύο ήθελαν να το κάνουν αυτό για πολύ καιρό“. Σημειώνεται ότι το ταξίδι με το τραγικό τέλος πραγματοποιήθηκε την Ημέρα του Πατέρα στις 18 Ιουνίου.

Η Christine Dawood και η 17χρονη κόρη της, Alina, είχαν επιβιβαστεί στο υποστηρικτικό σκάφος του υποβρυχίου “Polar Prince“, όταν χάθηκαν τα ίχνη του “Titan”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα