Τιτανικός: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του υποβρυχίου

Τιτανικός: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του υποβρυχίου
Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan © Paul Daly/The Canadian Press via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη εύρεση των πρώτων συντριμμιών του "Titan", το πλοίο Horizon Arctic περισυνέλλεξε από το βυθό ένα μέρος του υποβρυχίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβάτες του. Οι πρώτες εικόνες.

Έξι ημέρες μετά την επιβεβαίωση του τραγικού επιλόγου που γράφτηκε στην υπόθεση εξαφάνισης του “Titan”, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβάτες, ανασύρθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του.

Μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο Horizon Arctic -από το οποίο και περισυνελέγησαν- και φορτώθηκαν σε φορτηγά.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Δείτε εικόνες

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan © Paul Daly/The Canadian Press via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan Paul Daly/The Canadian Press via ZUMA Press/Visualhellas.gr

Στο μεταξύ, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει συγκαλέσει ερευνητικό Συμβούλιο Πεζοναυτών για να διερευνήσει την έκρηξη – το «υψηλότερο επίπεδο έρευνας που διεξάγει η ακτοφυλακή» ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής ερευνητής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τζέισον Νοιμπάουερ.

Σύμφωνα με τον Νοιμπάουερ, το συμβούλιο θα εργαστεί για να προσδιορίσει τα αίτια της καταστροφικής έκρηξης που οδήγησε στο θάνατο τους επιβαίνοντες, καθώς και να κάνει συστάσεις «για την επιδίωξη αστικών ή ποινικών κυρώσεων όπως είναι απαραίτητο».

Προς το παρόν, οι ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην ανάκτηση συντριμμιών από τον πυθμένα της θάλασσας. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες βρήκαν συντρίμμια από το μοιραίο υποβρύχιο περίπου 490 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού την Πέμπτη, δήλωσε προηγουμένως η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Η επιχείρηση έρχεται καθώς παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τον σχεδιασμό του υποβρυχίου, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του, τι προκάλεσε την έκρηξή του και πότε ακριβώς συνέβη η έκρηξη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα